Yeni bir çilek türü yetiştirilecek

Yeni bir çilek türü yetiştirilecek

Kaliforniya Üniversitesi tarafından geliştirilen ve Antalya'da deneme üretimine başlanarak ilk hasadı yapılan "Benicia" isimli yeni çilek çeşidinin tanıtımı yapıldı.

Aksu'daki üretim alanında yapılan tanıtım toplantısında konuşan Aksu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cevdet Metin, geçen yıl tescil belgesi alınan çileğin fide dikiminin güz döneminde yapıldığını, ocak ayından itibaren de hasada başlandığını kaydetti.
Aksu'nun tarla çileğinin meşhur olduğunu dile getiren Metin, "Çilek seraya girince ticaret açısından önemli bir ürün haline geldi. Bu çeşidin de üreticiler tarafından beğenileceğini düşünüyorum" dedi.

Benicia çilek fidesi hakkında bilgi veren Cengiz Tarım yetkilisi Cengiz Dilek de Kaliforniya Üniversitesi tarafından geliştirilen "Benicia" isimli çilek fidesinin üreticinin beğenisine sunduklarını söyledi.

Verim ve kalite yönünden çok yüksek, raf ömrü uzun, tat ve aroması güzel olan bu çeşidin yayla değil, sahil çileği olduğunu belirten Dilek, "Kış döneminde üretimi olan bir çeşit. Bir dönümde yıllık yaklaşık 7 ton hasat yapılabiliyor. Kalitesi çok yüksek ve raf ömrü uzun olduğu için ihracatı kolay. Yeni çilek türünün Antalya çiftçisine ve Türk tarımına da büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.