Yemenliler Husilerin çekilmesini istiyor

Yemenliler Husilerin çekilmesini istiyor

Sana'da çok sayıda kişi Husi militanların, denetimini ele geçirdikleri kentlerden çıkması için gösteri düzenledi. Değişim Meydanında' toplanan göstericiler, Husilere bağlı silahlı militanların Sana ve denetimini ele geçirdikleri diğer kentlerden çekilmesi

Yemen'in başkenti Sana'da Ensarullah Hareketi (Husiler) karşıtı gösteriler devam ediyor. Sana Üniversitesi önündeki ''Değişim Meydanı"nda' toplanan göstericiler, Husilere bağlı silahlı militanların Sana ve denetimini ele geçirdikleri diğer kentlerden çekilmesini istedi.

Meydandan yürüyüşe geçen protestocular Sana Belediye binasına gelerek sloganlar attı. Belediye Başkanı Abdülkadir Hilal'e, Sana'da Husilerin elinde bulunan 6. Askeri birliğin kullandığı arazinin daha önce söz verildiği üzere boşaltılması talebini tekrarlayan göstericiler arazinin ''Park yapılacağı sözünü" hatırlattı.

''Milisleşmeye hayır'', Medeniyet medeniyet'' sloganları atan göstericiler, şiddet ve terör olaylarını da kınadı.

Öte yandan Husilerin Sana'daki sözcülerinden Ali İmad yaptığı açıklamada, askeri birliğin arazisinin planlandığı gibi yetkililere teslim edilmesi işlemine devam edildiğini ve yakında Husi grupların buradan çekileceğini belirtti.

Husilerin askeri birliğin yerleşkesinden çekilme nedenini ve tarihini belirtmeyen İmadi, gösterileri anlamsız bulduğunu ifade etti.

Sana havaalanı yolu üzerinde bulunan ve eski generallerden Ali Muhsin'in komutasında olan 6. Birliğin arazisinin, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi tarafından 10 Nisan 2013'de halka açık bir parka dönüştürüleceği açıklanmıştı.

General Ali Muhsin, 2011 yılında eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e karşı başlayan halk ayaklanmalarında ''Devrimci Gençler'den'' yana olmuştu. Daha sonra birliği lağv edilen Muhsin, Hadi'ye danışmanlık yaptı. Eylül ayında Husiler ile ordu arasındaki çatışmalarda ülkeyi terk ettiği iddia edilen Muhsin'in nerede olduğu bilinmiyor.

Bir süredir şiddet olaylarının yaşandığı Yemen'de, silahlı Husi militanların Sana, İbb, Hudeyde ve El-Beyda kentlerindeki varlığı diğer grupların tepkisine neden oluyor. Bu çerçevede sık sık kentlerde "Husi karşıtı" gösteriler düzenlenirken yer yer de silahlı kabilelerin Husilerin ilerleyişine müdahale etmek istemesiyle can kayıpları yaşanıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.