Yemen'den İslam dünyasına ümmet çağrısı

Yemen'den İslam dünyasına ümmet çağrısı

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Yemen'de hutbe okudu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Yemen'deki tarihi Cami'ül Kebir'deki cuma namazı hutbesinde Yemenli Müslümanlara hitap etti.

Görmez, ziyaretinin ilk gününde Sana'daki tarihi mekanları gezerek bilgi aldı.

Tarihi Bab el-Yemen içindeki Osmanlı eserlerini ve diğer tarihi mekanları gezen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, İslam'ın 3. camisi olarak bilinen Cami'ül Kebir'deki cuma hutbesinde cemaate hitap ederek namaz kıldı.

Ümmet vurgusu ve İslam dünyasının problemleri

Tarihi camide Müslümanlara hitap eden Görmez, hutbesinde "Ümmet vurgusu" yaptı. İslam dünyasının içinde bulunduğu sıkıntıları atlatmanın yollarını Kur'an-ı Kerim'deki Şura Suresi'nden ayetlerle anlatan Görmez, "birlik ve beraberlik" çağrısında bulundu.

Görmez hutbesinde, "Nasıl ki insan vücudundaki bazı hastalıklar uzuvlardan tüm bedene zamanla yayılırsa İslam dünyasının değişik coğrafyalarındaki sorunlar da zamanında müdahale edilmezse tüm Ümmeti etkiler" dedi.

"İman ve Hikmet Yemen'dedir"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in hutbesinin, Cami'ül Kebir'de cuma namazı kılan cemaatin büyük ilgisini çektiği gözlendi. Hutbede Hz. Muhammed'in Yemen hakkındaki "İman ve hikmet Yemen'dedir" hadisini okuyan Görmez, Türk ve Yemen halklarının kadim kardeşliğinden bahsetti.

Türk halkının geçmişe dayanan sağlam köklerle Yemen'e bağlı olduğunu belirten Görmez, Yemen'in yaşadığı sorunlarda Türkiye'nin Yemen'in yanında durduğunu ve bunun "Ümmet bilincinin bir gereği olduğunu" söyledi.

Görmez, değişik coğrafyalarda sıkıntı yaşayan Müslümanların imdadına yetişmenin, her Müslümanın borcu olduğunu belirterek, Yemen, Suriye, Mısır, Filistin, Sudan gibi ülkeler için "birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyulduğunu" hatırlattı.

Cuma namazının ardından Görmez, beraberindeki heyetle birlikte Yemen Evkaf Bakanı Hamud Obad ile öğle yemeğine geçti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.