Yemen'deki saldırılarda ölü sayısı 146'ya yükseldi

Yemen'deki saldırılarda ölü sayısı 146'ya yükseldi

Yemen'in başkenti Sana'da iki camiye cuma namazı sırasında düzenlenen intihar saldırılarında ölenlerin sayısının 146'ya yükseldiği belirtildi.

Yemen Sağlık Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, intihar saldırılarında ölenlerin sayısı 146'ya yükseldi. Yaralıların bazılarının durumunun ağır olması nedeniyle  ölü sayısının artmasından endişe edildiği bildirildi.

Yaralıların tedavisinde hastanelerin yetersiz kaldığı belirtilirken, hayatını kaybedenlerin cesetlerinin hastane koridorlarında bulunduğu gözlemlendi.

Öte yandan, bazı cesetlerin teşhis edilemediği için hastanelerde bekletildiği ifade edildi.

Et-Thevra Hastanesi'nde 6 yaralının tedavisi sürerken, 6'sı çocuk 10 kişinin cenazesinin teşhis edilmeyi beklediği aktarıldı.

El-Cumhuri Hastanesi'nde de benzer manzaralar görülürken, 12 yaralının tedavisinin sürdüğü ve hastanede şu ana dek 15 kişinin cesedinin teşhis edilmeyi beklediği kaydedildi.

Hastanelerde yaralıların yakınlarının endişeli bekleyişleri sürerken, bazı vatandaşların yakınlarını aradıkları ve ceset teşhis etmek için hastanelere geldiği görüldü.

Bir yakınını ''intihar saldırısında'' kaybeden Muhammed el-Cüneyd, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Saldırılar ülkenin içinde bulunduğu krizin bir sonucu. Güvenlik ve emniyeti olmayan ülkede halk, artık camilerde bile öldürülüyor'' dedi.

Saldırıda bir yakının ağır yaralandığını ifade eden Semir Haşim ise ''Yapılan bu eylemin dinde herhangi bir yeri yok. Ama ne yazık ki teröristler bunu din adına yaptıklarını iddia ediyor'' şeklinde konuştu.

Başkent Sana'da Husi Ensarullah Hareketi taraftarlarının yoğunlukta olduğu iki camiye cuma namazı sırasında düzenlenen intihar saldırılarında 350 kişi de yaralanmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum