Yemen'deki iç karışıklık turizmi de vurdu

Yemen'deki iç karışıklık turizmi de vurdu

Yemen'de her geçen gün artan patlamalar ülkedeki turizmi tamamen bitirdi.

Yemen'in başkenti Sana başta olmak üzere çeşitli kentlerdeki çatışamalar ve patlamalar ülkeye gelen turizm faaliyetlerini tamamen bitirdi.

Tarihi geçmişi çok eskilere dayanan Yemen'de şidddet olayları ve ard arda gerçekleşen patlamalar, ülkenin önemli gelir kaynaklarından biri olan turizmin bitmesine neden oldu. Özellikle Sana'nın kırsalında bulunan ve turistlerin en çok tercih ettiği yer olarak bilinen Dar'ul Hacer'i artık Yemenliler dışında ziyaret eden kalmadı. 

Osmanlı Devleti'nin Yemen'den çekilmesiyle ''İmameti'' elinde bulunduran, Yemen tarihinin önemli imamlarından İmam Yahya'nın yazlık olarak kullandığı ve devleti yönettiği "Taş Ev" anlamına gelen Dar'ul Hacer, kayanın üzerine yapılması ile turistlerin ilgisini çeken mimariye sahip.

İmam Yahya'nın kullandığı bazı eşyaların korunduğu Dar'ul Hacer, artık müze olarak kullanılıyor. Ancak, tarihi yapıyı Yemenli aileler dışında ziyaret eden kimse kalmadığı için bölge halkı önemli gelir kaynakları olan turizmin durmasından şikayetçi.

Dar'ul Hacer, 35 odadan oluşan ve oturtulduğu kayanın üzerinde 5 kat yükselen klasik Yemen mimarisini temsil ediyor. Bugünkü şeklini 1930 yıllarında alan bina, vadinin konumlandırıldığı yönü itibariyle harika bir de manzaraya sahip.

İmam Yahya da (1869-1948) Osmanlı'nın çekilmesiyle birlikte başkent Sana’nın yakınındaki Dar’ul Hacer’i devleti yaz aylarında yönettiği bir saray olarak kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.