Yemen'de taraflar çözüm arıyor

Yemen'de taraflar çözüm arıyor

Yemen'de siyasi tarafların, krize çözüm bulmak amacıyla yapılan ulusal diyalog toplantısında "Başkanlık Konseyi" oluşturulmasını görüştüğü bildirildi.

Toplantıya katılan taraflardan alınan bilgiye göre; başkent Sana'daki bir otelde akşam saatlerine kadar devam eden toplantıya, geçen Eylül ayında "Barış ve Ortaklık Anlaşması'nı" imzalayan Ortak Muhalefet Bloğu (JMP) partileri ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresi temsilcileri ve Husilerin yanı sıra diğer siyasi hareketler katıldı.

Krize çözüm olarak, gelecek dönemde yönetimi devralacak "Başkanlık Konseyi"nin oluşturulmasının değerlendirildiği toplantıda, taraflar arasında, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin istifasının kabul edilmesi ve yerine Meclis Başkanı Yahya er-Rai'nin getirilmesi ya da Hadi'nin görevde kalması konusunda görüş ayrılığı yaşandığı belirtildi.

Yemen'de, Cumhurbaşkanı Hadi'nin Ofis Müdürü Ahmed Avad bin Mübarek'in 17 Ocak'ta kaçırılmasıyla artan gerginlik, Husilerin Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Hadi'nin Sittin Caddesi'ndeki konutuna saldırmasıyla yeni boyut kazanmıştı.

Halid Mahfuz Bahhah başkanlığındaki hükümet de "Husi Ensarullah Hareketi'nin yönetime müdahale ettiği" gerekçesiyle istifa etmişti. Hadi de bu gelişmenin ardından istifasını Meclis Başkanı Yahya Ali er-Rai'ye sunmuştu. Rai ise istifayı reddederek, Meclisi olağanüstü toplantıya çağırmış ancak geçen Pazar yapılacak oturum ertelenmişti. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.