Yemen'de 'Kararlılık Fırtınası' operasyonları durduruldu

Yemen'de 'Kararlılık Fırtınası' operasyonları durduruldu

Suudi Arabistan önderliğinde Yemen'de Husilere karşı başlatılan 'Kararlılık Fırtınası' operasyonlarının durdurulduğu açıklandı.

Koalisyon Güçleri Sözcüsü Tuğgeneral Ahmet Asiri, akşam saatlerinde Riyad Havaüssü'de düzenlediği olağan basın toplantısında, Yemen'de Husilere karşı yapılan operasyonların hedefine ulaştığını ve operasyonların Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin talebi üzerine durdurulduğunu açıkladı. Asiri, Güvenlik Konseyi kararı uyarınca bundan sonra Yemen'e gerekli yardımların başlatılacağını ifade etti. 

Sivillerin korunmasına ve terörle mücadeleye devam edileceğini aktaran Tuğgeneral Asiri, Yemen'de siyasi sürecin yeniden hızlı bir şekilde başlatılmasını ümit ettiğini ifade etti. Asiri, hava operasyonlarının hedefine ulaştığını, Suudi Arabistan sınırlarına ve civar ülkelere yönelik herhangi bir tehdidin bertaraf edildiğini kaydetti. 

'Kararlılık Fırtınası' operasyonunun sonunun ateşkes olmadığına dikkat çeken Sözcü Asiri, "operasyonların Yemen halkına umudun iadesi olduğunu" vurguladı. Asiri, "Koalisyon güçleri Husi militanların hareketlerini durdurmayı sürdürecek. Koalisyon yetkilileri olayların tırmanmasını gördüğü taktirde askeri eylemler devam edecek. Hava operasyonlarında bugüne kadar 2 bin 415 uçuş gerçekleştirildi" dedi. 

Husilerin silah teminini engellemek için deniz ambargosunun devam edeceğini belirten Asiri, Aden'de Husilerin hareketinin engelleneceğini ve sivillerin korunacağını anlattı. Bundan sonra hava ve deniz sahaları kontrollerinin devam edeceğini ifade eden Tuğgeneral Asiri, sivillere zarar vermesi durumunda Husilerin hareketlerinin hedef alınacağını dile getirdi. Asiri, son olarak Yemen'den tahliyelerin ve insani yardımların devam edeceğini sözlerine ekledi.

cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.