Yemen'de insani bir kriz yaşanıyor

Yemen'de insani bir kriz yaşanıyor

BM Dünya Gıda Programı, Yemen'de insani bir krizin yaşandığını ve 10 milyondan fazla insanın aç veya açlık sınırında olduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), Yemen'de insani bir krizin yaşandığını ve 10 milyondan fazla insanın aç veya açlık sınırında olduğunu bildirdi.  
 
Dünya Gıda Programı Sözcüsü Elisabeth Byrs, BM Cenevre Ofisi'nde yapılan basın toplantısında, Yemen nüfusunun yüzde 22'sinin yani 4.5 milyon insanın günlük ihtiyacını karşılayacak kadar yiyecek bulamadığını ve gıda yardımına ihtiyaç duyduğunu belirtti.
 
Yaklaşık 5 milyon Yemenlinin de benzer bir durumla karşılaşmanın eşiğinde olduğuna dikkati çeken Byrs, bu durumun Yemen'deki iç çatışmalar, politik istikrarsızlık, yüksek gıda fiyatları, sosyal hizmetlerin verilememesi, sığınmacı akınları gibi pek çok sorundan kaynaklandığına işaret etti.
 
Ülkende insani bir krizin yaşandığını vurgulayan Byrs, "Yemen'de 10 milyondan fazla insan aç veya açlık sınırında" dedi.
 
Yemen'in çocukların yetersiz beslenmesi bakımından da dünyadaki en yüksek orana sahip olduğunu belirten Byrs, beş yaşın altındaki bir milyon çocuğun akut beslenme yetersizliği çektiğini bildirdi.
 
Ülkenin temel gıda ihtiyacının yüzde 90'ının yurt dışından karşılandığına dikkati çeken Byrs, Dünya Gıda Programı'nın ülkede üç bin 600 noktada gıda dağıtımı yaptığını kaydetti.
 
Dünya Gıda Programı'nın temmuz ayından itibaren gıdaya erişim sıkıntısı yaşayan insanlar için iki yıllık bir proje yürütmeye başlayacağını anlatan Byrs, 491 milyon dolar tutarındaki projeyle 6 milyon insana ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. 
 
Byrs, Dünya Gıda Programı'nın bu insanlara yardım için aralık ayına kadar 117,5 milyon dolara ihtiyaç duyduğunu da bildirdi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.