Yemen'de çıkan çatışmalarda 26 kişi öldü

Yemen'de çıkan çatışmalarda 26 kişi öldü

Yemen’in Taiz kentinde Husiler ile Halk Direnişi Güçleri arasındaki çatışmalar ve Husilerin sivil yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılarda 26 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

Yemen’in orta kesiminde bulunan Taiz ilinin çeşitli bölgelerinde Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) arasındaki çatışmalar ve Husilerin sivil yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılarda 26 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynakları, Taiz'in çeşitli bölgelerinde Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin havadan destek verdiği HDG ile Husiler arasında, şiddetli çatışmaların meydana geldiğini aktardı.

Çatışmalarda Husilerden 19 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı belirtilirken, direniş güçlerinden 5 kişinin hayatını kaybettiği, 19 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Ayrıca hava saldırılarında Husilerin kontrolündeki 35. Tugay karargahının bombalandığı, bir tank ile 2 askeri aracın imha edildiği kaydedildi.

Öte yandan, Husilerin Taiz iline bağlı farklı kentlerde sivil yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılarda 2 kişinin hayatını kaybettiği, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 11 kişinin yaralandığı bildirildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.