'Yemediğini paketle'  projesi

'Yemediğini paketle' projesi

Tarım Bakanlığı, gıda israfını önlemek için restoranlarda 'yiyemediğini paketle' uygulaması başlatıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, "israfla mücadele" kampanyası başlatacak. Ekmek israfına karşı yaklaşık üç yıldır çeşitli faaliyetler yürüten bakanlık, şimdi de hasattan sofraya uzanan tüm süreçlerde gıda israfıyla mücadele edecek. Bu çerçevede restoranlarda da 'yiyemediğini paketlet' uygulaması başlayacak. SABAH'a konuşan Tarım Bakanlığı Müsteşarı Nihat Pakdil, gıda israfının büyük bölümünün restoran ve yemekhanelerde yaşandığına dikkat çekti. Pakdil, restoranlara 'yemeğinizin artan kısmını paketleterek eve götürebilirsiniz' ya da 'sokak hayvanları için ayırabilirsiniz' yönünde uyarıların asılmasının planlandığını açıkladı. Pakdil, obeziteyle mücadele çerçevesinde mönülerde yemeklerin kalorilerinin de yazılacağını belirtti. 

İSRAFA ÖNLEM 
Türkiye'nin G20 Tarım Bakanları Zirvesi'ne ev sahipliği yaptığını hatırlatan Pakdil, "Haziran sonunda G20 ülkeleri olarak, gıda israfıyla mücadele için eylem planı hazırlamaya başlayacağız. Türkiye öncülük edecek" dedi. G20 ülkelerinin dünya nüfusunun 3'te 2'sini, ticaretin yüzde 75'ini, tarımsal ekonominin yüzde 70'ini oluşturduğuna dikkat çeken Pakdil, "Bu ülkelerin tamamının gıda güvenliği ve israfı ile ilgili inisiyatif alması lazım. 2050'de dünya nüfusunun 9 milyar olacağı tahmin ediliyor" diye konuştu. 

ÇİFTÇİLER DE BİLİNÇLENDİRİLECEK
Gıdanın hasat sırasında da ciddi bir israf sorunuyla karşı karşıya olduğunu anlatan Pakdil, Türkiye genelinde yürütülecek israfla mücadele çalışmalarında hasat ile ilgili faaliyetlerin de olacağını bildirdi. Pakdil, çiftçilerin bilinçlendirileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.