Yazdığı roman ile Müslümanlara karşı işlenen suçları ifşa ediyor

Yazdığı roman ile Müslümanlara karşı işlenen suçları ifşa ediyor

Dünyada çok tutulan roman türlerinden biri olan Dedektif ve Polisiye roman alanında bir Müslüman farklı bir çalışmaya imza attı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Dedektif kurgunun amacı nedir? Ausma Zehanat Han için, gözümüzün önünde olan problemleri görmemizi sağlamak için mükemmel bir araç. Örneğin insani krizler ve savaş suçları. Eski göçmen avukatlarından biri olan "Müslüman Kız" gazetesinin editörü olan Han, eşiyle birlikte sadece Kanada'daki Müslüman karşıtı nefret suçlarıyla yüzleşmekle kalmayıp bunu yazdığı bir polisiye roman ile birlikte insanlarla paylaştı.

Beş kitaplık bir dedektif romanı serisi yazan Han, ilk kitaptan beri dünyada Müslümanlara karşı işlenmiş insanlık suçlarının peşine düşmüş. Bunu da kitapta yazdığı Müslüman bir dedektif ile yapıyor. İlk kitaplarında Kanada'nın yanı sıra Irak ve Afganistan gibi insanlık suçlarının yoğunlukta olduğu bölgeleri de işledi.

Beşinci kitap geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Kitabın ismi 'Tehlikeli Geçiş' olarak belirlendi. Bu kitapta ise son yılların revaçta olan konusu 'Suriye ve göçmenlik' işlendi. Yazar Han'ın söylediğine göre bu kitapta Yunanistan'a sığınan Suriyeli mülteciler üzerinden bir polisiye hikaye anlatılıyor. Burada işlenen cinayet başta olmak üzere Müslümanlara karşı işlenen suçların peşine yine kitabın Müslüman ana karakteri düşüyor.

34953093.jpg

Müslüman yazar Ausra Zehanat Han'ın romanındaki baş karakterin ismi Müfettiş Esa Hattak. Hattak, her kitapta Müslümanlara karşı işlenen suçları çözmek için zekasını kullanıyor. Ayrıca Hattak iyi bir Müslüman ve dininin öğrettiği değerlere sonuna kadar bağlı bir karakter olarak karşımıza çıkıyor.

Washington Post'un Han'ın kitabını inceleme yazısında, serinin 5. Kitabı olan 'Tehlikeli Geçiş' de dahil olmak üzere seriden övgü ile söz ediliyor. Post'a göre Han, polisiye türünde yeni bir klasik olarak anılacak işlere imza atıyor. Dünyada polisiye türünde adından söz ettiren pek çok eserin yanında artık Han'ın da kitaplarını göreceğiz.

Tehlikeli Geçiş'te Suriyeli mültecilerin çileleri ve Müslümanların ızdıraplarının yanı sıra, Müslümanlara zulmetmek için gölgelerin arkasına saklanmış olan 'insan avcılarının' da merhametsizliğine ve insanlıktan çıkmışlığına şahit olacağız.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum