Yazar Mustafa Ulusoy, Yüksek Lisans konusu oldu

Yazar Mustafa Ulusoy, Yüksek Lisans konusu oldu

Mustafa Ulusoy Hayatı, Edebi Kişiliği, Romanları ve Romanlarına Psikolojik Roman Çerçevesinde Bir Bakış

Risale Haber-Haber Merkezi 

Yazar Mustafa Ulusoy'ın hayatı ve edebi kişiliği yüksek lisans konusu oldu. Mahmut Akca tarafından Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Yeni Türk Edebiyatı Programı kapsamında yapılan çalışma yayınlandı.

Mahmut Akca, “Mustafa Ulusoy Hayatı, Edebi Kişiliği, Romanları ve Romanlarına Psikolojik Roman Çerçevesinde Bir Bakış" adlı çalışma ile ilgili şunları söyledi:

"Çalışmamızın temelini Mustafa Ulusoy’un "Aynalar Koridorunda Aşk" ve "Giderken Bana Bir Şeyler Söyle" isimli romanları oluşturuyor. Esasında bu iki roman, üç roman olarak planlanan “İnsanın Temel Acıları" serisinin ilk iki romanını teşkil ediyor. Hâlihazırda bu serinin söz konusu ilk iki romanı yayımlanmıştır. Biz de bu çalışmamızda bu iki romanı ayrı ayrı değil bir bütünlük anlayışı içerisinde ele aldık. Çünkü söz konusu romanlar hem roman unsurları açısından hem de konu devamlılığı açısından bütünlük gösterirler.

"Bu iki romanı, psikolojik roman çerçevesinde incelediğimiz için giriş bölümünde psikolojik romanın özelliklerini bu konuda yapılmış akademik çalışmalar ışığında tespit etmeye çalıştık. Çalışmamızın Birinci Bölüm’ünde Mustafa Ulusoy’un hayatı ve edebi kişiliğine yer verdik, İkinci Bölüm’de romanlarını, roman unsurları yönünden inceledik, Üçüncü Bölüm’de romanlarının roman nevileri açısından nerede durduğunu tespit etmeye çalıştık.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.