Yazar Afet Ilgaz vefat etti

Yazar Afet Ilgaz vefat etti

Bir süre önce Bağcılar Hospitalist Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan 78 yaşındaki yazar Afet Ilgaz, vefat etti.

Ilgaz için 18 Ocak Pazar günü Kocamustafapaşa Sümbül Efendi Camisi'nde öğle vakti cenaze namazı kılınacak. Ilgaz'ın cenazesi, Yedikule Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Afet Ilgaz (Muhteremoğlu) 2 Ocak 1937'de Çanakkale'nin Ezine ilçesinde doğdu. Çapa Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü ile İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Klasik Diller Bölümü'nü bitiren Ilgaz, İzmit'te başladığı Türkçe öğretmenliğini kısa bir süre İstanbul'da sürdürdü. Sahibi olduğu bir anaokulunda öğretmenlik ve yöneticilik yapan Ilgaz, ilk soyadını taşıyan bir kitabevi açtı. Sanat hayatına, İstanbul dergisinde yayımlanan öyküleriyle başladı.

Ilgaz, 1968'de yazar Rıfat Ilgaz'la evlenmeden önce, Afet Muhteremoğlu adıyla yazdı. Daha sonra Rıfat Ilgaz'dan ayrılan Afet Ilgaz'ın Haluk ve Uğur Çırakman adlarında iki oğlu ile Defne Ilgaz adında bir kızı bulunuyor.

Afet Ilgaz'ın hikaye ve yazıları İstanbul, Yücel, Varlık, Yeditepe, Türk Dili dergilerinde yayımlandı. Uzun yıllar Milli Gazete'de köşe yazarlığı yapan Ilgaz, 2010'dan bu yana Yeniçağ gazetesinde yazıyordu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.