Yaz yağmuru İzmirlileri hazırlıksız yakaladı

Yaz yağmuru İzmirlileri hazırlıksız yakaladı

İzmir’de, öğleden sonra bastıran sağanak yağış günlük hayatı felce uğrattı. Ana caddeler dere yatağına dönerken, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

Günlerdir 30 derecenin üzerindeki sıcaklıkla tam bir yaz havası yaşayan İzmirliler, öğleden sonra başlayan sağanak yağışla şok oldu. Aniden bastıran yaz yağmuru, ana caddeleri dere yatağına çevirirken, araçlar da ilerlemekte zorlandı. Özellikle Basmane, Çankaya ve Alsancak çevresinde kuvvetini artıran yağış, İzmirlileri hazırlıksız yakaladı.

İşyerlerinin yol üzerinde duran tabelaları kuvvetli rüzgar ve yağışla yola savrulurken, çok sayıda ev ve iş yerini su bastığı bilgisine ulaşıldı. 

ACİL SERVİSİ SU BASTI
İzmir’de, etkili olan sağanak yağış, Ege Üniversitesi Acil Servis girişinde su baskınlarına yol açtı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günlerdir yaptığı uyarıların ardından sağanak yağış İzmir ve çevresinde etkili oldu. İzmir’de öğleden sonra başlayan yağış, cadde ve sokakları göle çevirerek hayatı felç etti. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, iş yerlerine ve saçaklarının altına gizlendi. Yağış, birçok ev ve iş yerinde su baskınlarına yol açtı.

EGE ÜNİVERSİTESİ ACİL SERVİSİ GÖLE DÖNDÜ
Etkili olan yağış nedeniyle Ege Üniversitesi Acil Servis girişini su bastı. Hastane de alarma geçen ekipler, kovalar yardımıyla içerideki suları tahliye etmeye çalıştı. Hastanede bulunan vatandaşlar ise aniden baskın karşısında şaşkına döndü. Kimi vatandaşlar paçalarını sıvayıp ayakkabılarını da ellerine alıp dışarı çıkarken, kimileri de baskının geçmesini bekledi. Bölgede sağanak yağış devam ediyor.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.