Yaz tatilinde yapılacak 9 şey

Yaz tatilinde yapılacak 9 şey

Okul, ders, sınav derken yıl sonuna geldik. Önümüzde 3 aylık bir tatil dönemimiz de var. Fakat bu dönemi en verimli nasıl geçireceğinizi düşünüyorsanız ve hala plan yapamadıysanız; işte size 9 maddeli verimli bir tatil planı...

1. Kur'an Öğrenmeli

‘Bu yaşa geldim hala Kur’an öğrenmedim. Bu saatten sonra zor öğrenemem.’ gibi cümleleri bir kenara bırakıyoruz. Bu yaz Kur’an öğrenmeyen kalmayacak inşaAllah. Biliyorsunuz ki yaz döneminde camilerde kurslar başlıyor. O halde bu yaz ilk işimiz en yakın camiye gidip kursa başlamak.

2. Kitap Okumalı

Yıl içerisinde okul, ders, sınav derken okumaya niyetlenip bir türlü okuyamadığınız kitapların sayısı arttı. Yaz tatili kitap okumak için en güzel fırsat. Bismillah diyelim ve ilk kitaptan başlayalım.

3. Meal ve Tefsir Okumalı

Bu yaz Kur’an öğrenmek ya da okumak ile yetinmeyelim. Baştan sona kadar mealini ve tefsirini de okuyalım, anlamaya çalışalım.

4. Siyer Okumaları Yapmalı

Peygamberlerin hayatlarını okumalı öğrenmeli ve Peygamber Efendimizin sallallahu aleyhi ve sellem hayatını, sünnetini öğrenip hayatımıza uygulamaya çalışmalıyız.

5. İlim Öğrenmeli Ve Arttırmalı

İslam konusunda düzenlenen seminerlere, konferanslara ve sohbetlere katılmalı; eksiklerimizi tamamlayarak ilmimizi arttırmalıyız.

6. Bol Bol Dua Almalı

Akraba ziyaretlerinde bulunmalı ve aile yaşlı ve yardıma ihtiyacı olan büyüklerimizi bilhassa ziyaret edip, işlerinde yardımcı olup; hayır dualarını kazanmalıyız. “Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan ve ondan da eşini yaratan ve ikisinden birçok erkekler ve kadınlar üretip yayan Rabbinizden sakının. Adını kullanarak birbirinizden dilekte bulunduğunuz Allah’tan ve akrabalık haklarına riayetsizlikten de sakının. Şüphesiz Allah sizin üzerinizde gözetleyicidir.” (Nisa Suresi 1. Ayet)

7. Umre Ziyareti

Daha kış aylarında tatil rezervasyonu yapmaya başlar olduk. 5 yıldızlı otellerde herşey dahil + haram + zina paketi altında tatil yapmak için harcadığımız paralar ile Umre ziyaretinde bulunabiliriz. Müslümana; deniz, kum, güneş haram demiyoruz, İslama uygun şekilde bundan istifade edebiliyorsak tabiki de gidilebilir. İmkan varken ve gençken bu ibadeti yerine getirmek, dünyanın en güzel en lüks otelinde tatil yapmaktan çok daha huzurlu ve sevaptır.

8. Kursa Gitmeli 

Dil ve meslek kurslarına katılarak kendimizi geliştirebiliriz. Hatta ebru, hat sanatı gibi hobi kurslarına katılarak el becerilerimizi keşfedebiliriz

9. Borçlar Ödenmeye Başlamalı

Henüz Namaza başlamadıysak, bu yaz güzel bir başlangıç yapabiliriz. Ve geçmişte kılmadığımız namazları da hesaplayalıp, kazaları kılmaya başlayalım inşaAllah.

Kaynak: Suffagah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.