Yaz ortasında kış!

Yaz ortasında kış!

İngiltere’nin Lancashire kontluğundaki Cleveleys adlı kasabada yaşayan halk, dün karla karışık yağmur ile şaşkına uğradı.

Hava kurumu Met Office’ten bazı yetkililer, hava koşullarının bugün itibarıyla biraz daha normale döneceğini belirtiyor. Ancak rüzgâr ve hafif yağmur devam edecek.  Yağmurlu hava çiftçinin ise yüzünü güldürüyor.
 
Rüzgâr, yağmur, sel ve şimdi de kar… İngiltere’nin Lancashire kontluğundaki Cleveleys adlı kasabanın, son birkaç gündür karşı karşıya kaldığı manzara bu. Sahil kenarında bulunan kasabanın bu sıra dışı hali, fotoğrafçı David Hewitt tarafından objektife alındı. Fotoğraflardan birinde bir arabanın karla karışık yağmurun içinden ilerlemeye çalıştığı görülürken, diğerinde ise karın şaşkınlığını yaşayan  kadının yürümeye çalıştığı yansıyor objektife. Hewitt, “Bu, yılda bir ya da iki kez meydana gelen bir olaydı. Bu seferki normal değil.” ifadelerini kullanıyor. Ülkedeki hava kurumu Met Office’ten bazı yetkililer, hava koşullarının bugün itibarıyla biraz daha normale döneceğini belirtiyor. Ancak rüzgâr ve hafif yağmurların da beklendiği bilgisini paylaşıyor. Hava koşullarının yaz ayında böyle olması belki vatandaşları üzüyor; ama bilinen bir gerçek de tarımcılıkla uğraşanları bir o kadar sevindirdiği. Örneğin; sonbaharda görülmeye başlanılan yaban eriğinin şimdilerde gün yüzüne çıktığı belirtiliyor. Pek çok çiftçiye göre yaban eriğinin toplanma zamanı ise kasım ayına tekabül ediyor. Ancak hava koşullarının bu şekilde yağmurlu devam etmesi halinde ürünlerin tadına erkenden bakılabilecek.
 
Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.