Yaz kursları başlıyor

Yaz kursları başlıyor

Bu yılki yaz Kuran kursları, 'Camiye Koşalım Kur'an'la Buluşalım' sloganıyla 23 Haziran'da kapılarını açacak.

Ayfer Mallı'nın haberi:

Üç milyondan fazla öğrencinin katılması beklenen Kur'an kurslarına kayıtlar 16 Haziran'dan itibaren yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur'an kurslarının zili 23 çalacak. Haziranda üç dönem halinde düzenlenen yaz kurslarına kayıtlar 16 Haziran'da başlayacak, kurslar 22 Ağustos'ta sona erecek. Yaz Kur'an kurslarına kayıt için yaş ve okul şartı aranmayacak.

CAMİYE KOŞALIM KURAN'LA BULUŞALIM

Kursların bu yılki teması 'Camiye Koşalım Kuran'la Buluşalım' olarak belirlendi. Kur'an kurslarına katılımcı sayısını 3 milyona çıkarmayı hedefleyen Diyanet, Kur'an kurslarını velilerin de katılımının olacağı bir açılışla gerçekleştirecek. 23 Haziran Pazartesi günü saat 10.00'da Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde yaz Kur'an kursları açılış programı yapılacak. Düzenlenecek programa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş konuşmacı olarak katılacak.

KAYITLAR 16 HAZİRAN'DA

Yaz Kuran kurslarına kayıtlar 16 Haziran'da başlayacak. Kurslar 23 Haziran-22 Ağustos tarihleri arasından 3 dönem halinde gerçekleşecek. Birinci dönem 23 Haziran-11 Temmuz, ikinci dönem 14 Temmuz-01 Ağustos, üçüncü dönem 04 Ağustos-22 Ağustos tarihleri arasında olacak. Her yaştan insanlar yaz Kuran kurslarında Kuran eğitimi alabilecek.

Dersler siyerli sporlu geçecek

Yaz Kur'an kurslarında Kur'an eğitiminin yanı sıra temel dini bilgiler, siyer ve ahlak dersleri de yer alacak. Kurslarda Dinimi Öğreniyorum, Elif-Ba ve Kur'an öğrenme CD'leri ücretsiz olarak öğrencilere dağıtılacak. Kurslara katılanlar Kuran-ı Kerim'i okuma ve anlamanın yanısıra temel dini bilgileri, Hz. Peygamber'in hayatını da sistemli bir müfredat çerçevesinde öğrenebilecek. Kurslarda bu yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzalanan protokol kapsamında 7-18 yaş grubundaki gençler, basketbol, karate, masa tenisi, güreş, badminton, tekvando ve judo gibi spor etkinliklerinden yararlanabilecek.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.