Yaz Kur'an Kursu Öğrencileri'ne Külliye Bahçesinde Şişme Oyun Parkı

Yaz Kur'an Kursu Öğrencileri'ne Külliye Bahçesinde Şişme Oyun Parkı

“Camiye Koşalım Kur’an ile Buluşalım” sloganıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2014 yılı yaz Kur’an kursları Külliye Camiinde Manavgat müftüsü Hasan Hayri Yaşar'ın da katıldığı törenle başladı.

"Camiye Koşalım Kur'an ile Buluşalım" sloganıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2014 yılı yaz Kur'an kursları Külliye Camiinde Manavgat müftüsü Hasan Hayri Yaşar'ın da katıldığı törenle başladı. Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, çocukların camide kesinlikle azarlanmaması gerektiğini söylerken, küçük yaştaki çocukların camiyi sevmeleri ve sık sık gelmeleri için bahçeye kurulan şişme oyun parkı da hizmete girdi.
 
Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, şu anda Manavgat'ta 45 bin civarında öğrenci olduğunu hatırlatarak, "Ama camiye gelen öğrenci sayımız oranladığımız zaman hakikaten çok az. Geçen sene 6 bin çocuğumuz camiye gelmiş. Bu sayıyı artırarak çocuklarımızı cami ile buluşturalım. Her şeyden önce ben şunu istirham ediyorum. Bazı insanlarımız çocuklarımızın cami içerisinde ses çıkarmasına, koşmasına, camideki cıvıltısına tahammül edemiyor. Camide çocuklarımızı asla azarlamayalım. Bu çocuklarımızın geleceğidir. Çocuklar camilerin süsüdür. Onların sesleri, cıvıltıları, bağrışları, oyunları hatta duadır ibadettir camide. Onun için çocuklarımıza camilerimizi sevdirelim. Dinimizi diyanetimizi sevdirelim. Heyecanlıyız inşallah bütün çocuklarımız cami ile buluşur. Çocuklarımız hiç bir şey öğrenmese bile camiye, cemaate alışıyor. Mutlaka bir şeyler öğreniyor. Namaz kılmasını, abdest almasını öğreniyor. İnşallah hayırlara vesile olur biz de elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Manavgat'taki tüm cami ve Kur'an kurslarında yaz kursları başlamıştır. Ayrıca 29 Haziran tarihine kadar kayıtlar devam etmektedir" dedi
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.