Yaz Kur’an kursları eğitime başladı…

Yaz Kur’an kursları eğitime başladı…

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz tatili boyunca Kur’an, Siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verileceği yaz Kur’an kursları başladı.

Risale Haber-Haber Merkezi
 
‘Camiye koşalım, Kuran’la buluşalım’ temasıyla başlayan ve hafta içi her gün, her yaştan öğrencinin katılabileceği kurslarda yaklaşık beş milyon öğrenciye ulaşılması bekleniyor.
 
Ankara’da Ahmet Hamdi Akseki Camiinde binlerce çocuğun katıldığı törenle gerçekleşen açılışta konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bugünün millet olarak sevinç günümüz olduğunu belirterek, “Allah’ın dostları, Peygamberin sevgilileri, cennetin çiçekleri hoş geldiniz. Bugün millet olarak sevinç günümüz. Nasıl ki, yaz geldiğinde, tabiat çiçek açtığında, bütün insanlığı bir sevinç, huzur kaplar. İşte bugün de camiler cennetin çiçekleri olan çocuklarla buluştuğu için millet olarak sevinç içindeyiz.” dedi.
  
Diyanet İşleri Başkanlığının sayısız hizmet olduğunu ancak bunları içinde en önemlilerinden birinin yaz kursları olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanı Görmez, şöyle konuştu;
“Diyanet İşleri Başkanlığının milletimize sayısız hizmetleri var. Ancak bu hizmetlerin içinden en güzellerinden ve en önemlilerinden bir tanesi, kalbimizin süruru çocuklarımızı camiyle tanıştırmasıdır. Dinimizin kitabını, Peygamberimizin hayatını öğrenmeleridir. Yaz kursları Diyanet İşleri Başkanlığının en önemli hizmetlerindendir. Bugün ülkemizin dört bir tarafından camiyle buluşan Kuran’ı, Peygamberimizin hayatını öğrenmeye gelen, camiyle, mihrapla, minberle tanışmaya gelen bütün yavrularımıza hayırlı olsun diyorum. Allah’ın evlerine hoş geldiniz.”
Anne babalara, din görevlilerine ve cami cemaatine üç uyarı…
 
Anne babalara,  kurslarda öğreticilik yapacak din görevlilerine ce cami cemaatine ayrı ayrı hatırlatmalarda bulunan Başkan Görmez, şu uyarılarda bulundu;
 
“Kıymetli anne babalar Allah çocuklarınızı sizlere bağışlasın. Gözümüzün nuru, kalbimizin süruru çocuklarımızı Allah bizlere bağışlasın. Lütfen onları Kuran’sız bırakmayın. Onları camisiz bırakmayın. Onlar inançlarıyla, kitaplarıyla, Peygamberleriyle tanışsınlar. Benliklerini, kişiliklerini kazansınlar. Müslüman kimlikleriyle yaşasınlar.
 
Bu hizmeti yürüten din gönüllüsü kardeşim, lütfen her bir yavrumuzu Allah’ın en büyük emaneti olarak kabul edelim. Hiçbir zaman onların zihinlerinde kötü denilebilecek bir iz bırakmayalım. Peygamberimizin çocuklara davrandığı gibi davranalım. Secdede çocuk sırtına bindiği için secdesini uzatan, çocuk ağladığında namazı kısa kesen, hutbedeyken kendisine gelen çocuğu inip kucağına alan öyle hutbe veren bir peygamberin ümmetiyiz.
 
Cami cemaatimiz, lütfen onlara surat asmayın. Onları incitecek söz söylemeyin. Onların camiyle buluşmaları bütün ülkemizin, milletimizin, dünyanın rahmetle kaplanması anlamına geliyor. Şimdiden mübarek olsun. Hayırlı olsun.”
 
Programa katılan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ise, camilerin çocuklarla güzelleştiğini belirterek, şunları söyledi;
 
“Camilerimize hoş geldiniz. Şeref verdiniz. Camilerimiz sizlerle güzelleşti çünkü siz hayatın güzelliğisiniz. Okullar kapandı camilerimiz açıldı. Bir işten boşa çıkınca yeni bir işe başlamak esastır. Siz de öyle yaptınız. Camiye koştunuz. Kuran’ı, namaz kılmayı öğreneceksiniz. Camiyle tanışacaksınız. Camide sevgiyi, saygıyı, paylaşmayı, yardımlaşmayı, kardeşliği, dayanışmayı öğreneceksiniz. Oyun atmosferi içinde sıkılmadan buradan güzelliklerle ayrılacaksınız.”
 
Yaz Kur’an kursları açılış programında çocuklardan oluşan tasavvuf müziği korosu ilahileri seslendirirken, yine çocuklar Kur’an tilaveti, ezan ve şiir okumaları yaptılar. Programın ardından çocuklara dondurma ikram edildi.
Kitaplar yine ücretsiz…
 
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz kurslarına katılacak öğrencilere dağıtılmak üzere çeşitli kitaplar da hazırlandı. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere ulaştırılacak kitaplar ücretsiz olacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.