Yaz Kur’an kursları açılıyor

Yaz Kur’an kursları açılıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı yaz Kuran kursu takvimini belirledi. Kurslar bu yıl 23 Haziran’da başlayacak.

 24 Ağustos tarihine kadar üç dönem halinde tertip edilen kurslar ile camiler çocukların çocuk cıvıltısıyla dolup taşacak.
  
Camiler, okulların kapanması ile birlikte çocukların cıvıltıları ile şenlenecek. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çocuklarımız için okulların kapanmasının ardından açtığı yaz Kuran kursları bu sene 23 Haziran’da başlayacak. 16 Haziran tarihinde başlayacak kayıtların başlayacağı yaz Kur’an kursları, 23 Haziran–22 Ağustos tarihleri arasında üç dönem halinde düzenlendi. 23 Haziran 2014 Pazartesi günü saat 10.00’da Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde yaz Kur’an kursları açılış programına Diyanet İşleri Başka Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kâmil YILMAZ, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali ERBAŞ konuşmacı olarak katılacak.

Yaz Kuran kurslarında birinci dönem 23 Haziran-11 Temmuz, ikinci dönem 14 Temmuz-1 Ağustos, üçüncü dönem ise 4 Ağustos- 22 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

İlahiyatçı yazar Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, yaz Kuran kurslarının ülkemizin en önemli din öğretim ve eğitim mekanizmalarından biri olduğunu ifade etti.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.