Yavaşlayan internet hızı normale döndü

Yavaşlayan internet hızı normale döndü

Türkiye'de Facebook, Twitter ve Google Plus gibi sosyal ağ servisleriyle bazı haber sitelerine erişimde sıkıntı yaşanıyor. Peki, sorunun nedeni biliniyor mu? İşte detaylar.

Türkiye'de son dönemde artan olaylar interneti etkilemeye devam ediyor. Daha önce yaşanan site yasaklanma olayları sonrasında, şimdi kullanıcılar daha önemli bir sorun ile karşı karşıya.

Türkiye'deki birçok kullanıcısı internet servis sağlayıcılarından ve 3G operatörlerden aldıkları internet hizmetlerinde erişim sıkıntısı çekiyor. Kullanıcılar sosyal medyada bu sitelerin çok yavaş yüklendiklerini ya da hiç yüklenmedikleri bilgisini aktarıyorlar. 

İnternet Hızı Normale Döndü

Güncelleme: Türkiye'deki internet hızı saat 11:22 itibariyle normale döndü. Kullanıcılar sosyal medyada artık herhangi bir problem yaşamadıklarını belirtiyorlar.

Henüz nedeni belli değil

Yaşanan internet sorunuyla alakalı resmi bir açıklama yapılmadı. Erişim sıkıntısının resmi bir engellemeden mi yoksa farklı bir sorundan mı meydana geldiği henüz bilinmiyor.

Kullanıcılar yine çözümü buldu

Erişim sorunu çeken kullanıcılar çareyi yine VPN'de buldu. Basit bir şekilde VPN servisi kurarak ya da TOR adlı tarayıcının kullanımı ile internete erişim sağlanabiliyor.

shiftdelete

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.