Yavaş yeme alışkanlık haline gelmeli

Yavaş yeme alışkanlık haline gelmeli

Obezite her geçen gün artarken, uzmanlar özelikle hızlı yemek konusunda uyarıyor. Doruk Sağlık Grubu Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Esranur Kılıçoğlu, yavaş yemek yemeyi alışkanlık haline getirmek gerektiğini söyledi.

 Kendilerine başvuran iki kişinin 4 aylık sürede 20'şer kilo verdiğini dile getiren Kılıçoğlu, "Tedavi sürecindeki en hassas konulardan biri yavaş yeme alışkanlığının kazanılmasıdır." dedi.
 
Obezite hastalığının tedavi sürecindeki en hassas konulardan birinin yavaş yeme alışkanlığının kazanılması olduğunu dile getiren Kılıçoğlu, şu bilgileri verdi: "Sürecin en önemli noktalarından biri, yavaş yeme alışkanlığının kazanılmasıdır. Bunun yanı sıra danışanlarımız doğru beslenme şekillerini öğrenerek, günde 5-6 öğün besleniyor ve kesinlikle aç kalmıyorlar. Ayrıca, beslenmenin yanı sıra fiziksel aktivite ve su tüketimi de çok önemlidir. Kısacası biz diyet yapmıyoruz, sağlıklı besleniyoruz."
 
Dört ayda 99 kilodan 79'a düşen Nihat Uçan ve 85 kilodan 65'e düşen Aysel Durdubaş ise sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti. "Doya doya kilo verdim" diyen Nihat Uçan, "Geldiğimde tam olarak 99 kiloydum. Esranur Kılıçoğlu ile tanışmanın ardından yemek yemeği yeni öğrendim diyebilirim. Tedavi sürecinde sebze, meyve, et ve süt ürünlerini yiyerek kilo verdim. Bu süre içerisinde hiç aç kalmadım." diye konuştu.
 
Tedavi sürecinde günde 3 ana ve 2-3 ara öğün olmak üzere toplam 5-6 öğün yemek yediğini ifade eden Aysel Durdubaş ise "Mutsuz ve aynaya bakmaktan korkan bir insan iken, bir anda hayatım tamamen değişti. 20 kiloyu bu kadar kısa süre içerisinde vermek benim için bir hayaldi. Fakat gerçek oldu." ifadelerini kullandı.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.