Yatağa bağımlı kızlarına uzanacak şifa elini bekliyorlar

Yatağa bağımlı kızlarına uzanacak şifa elini bekliyorlar

Sakarya'da üniversite tercihi yapacağı dönemde merdivenden düşerek beyin felci geçiren ve bir anda hayatı kararan 18 yaşındaki Sevde Melike Dural, 9 aydır yatağa bağımlı halde yaşıyor.

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde yaşayan öğretmen Hakan ve Hayal Dural çifti, üniversite tercihi yapacağı dönemde merdivenden düşerek yatağa bağımlı hale gelen 18 yaşındaki kızları Sevde Melike Dural'a uzanacak şifa elini bekliyor.

Sakarya Anadolu Lisesi'nden mezun olan ve girdiği üniversite sınavında başarılı olan Sevde Melike Dural'ın hayatı, tercih yapacağı dönemde evlerinin merdiveninden düşüp beyin felci geçirmesiyle bir anda karardı. Hastaneye kaldırılan ve Sakarya'daki ilk operasyonun ardından Sağlık Bakanlığı'nın ambulans helikopteriyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Melike, burada yaklaşık 35 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdi.

Hayati tehlikeyi atlatmasına rağmen bir türlü iyileşemeyen kızları Melike için her şeylerini seferber eden öğretmen çift, kızlarının bir an evvel iyileşmesi için dua ediyor.

Evde yatağa bağımlı halde yaşayan kızlarının başından bir an olsun ayrılamayan acılı aile, maddi imkanları yetersiz kaldığı için Melike'nin kök hücre ve diğer tedavilerine yönelik yetkililerden yardım bekliyor.

Arkadaşları Melike'yi hiç yalnız bırakmıyor

Baba Hakan Dural (47), AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Melike şu anda 9. ayında. Eşimle çok zor günler geçirdik. Melike'nin iyileşmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ama tabii ki sağlık konusu çok zor. Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'un da destekleri var. Melike için herkesten yardım bekliyoruz." diye konuştu. 

Dural, arkadaşlarının Melike'yi hiç yalnız bırakmadığını dile getirerek, zaman zaman gelip kızlarına kitap okuduklarını söyledi. 

"Eninde sonunda iyi olacağına inanıyorum"

Anne Hayal Dural (46) da kendi çektiklerinin bir önemi olmadığını ama kızının hayatının devam etmemesine çok üzüldüğünü söyledi.

"Daha 18 yaşında, hayatının baharında." diyen Dural, "Eninde sonunda iyi olacağına inanıyorum. Elimizden geleni yapmak istiyoruz. Tek istediğimiz bu. Yapılabilecek bir şey varsa onu kaçırmayalım, yapalım istiyoruz. Bunun için de bazen gücümüzün yetmediği, ulaşamadığımız durumlar oluyor. Günlük bakımını zaten yapıyoruz ama daha uzun tedavilerde imkanı olanlardan yardım istiyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum