Yaşlıların ücretsiz seyahat kartları adrese...

Yaşlıların ücretsiz seyahat kartları adrese...

İETT, ücretsiz seyahat kartlarını alıncaya kadar nüfus cüzdanlarını göstererek seyahat eden 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların seyahat kartlarını 15 Mayıs'tan itibaren adreslerine gönderecek.

Toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz faydalanan ve nüfus cüzdanlarını göstererek yolculuk eden 65 yaş ve üstü vatandaşların, seyahat kartlarını almak için sıra beklemesine gerek kalmayacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca hazırlanan "Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği'nin yayınlanmasının ardından harekete geçen İETT, 15 Mayıs itibariyle seyahat kartı olmayan 65 yaş ve üstü vatandaşların ücretsiz seyahat kartlarını evlerine postalayacak. Ücretsiz seyahat kartı almak isteyen 65 yaş ve üstü vatandaşların, İETT'nin www.iett.gov.tr adlı resmi web sitesine girerek online başvuruda bulunması gerekiyor. Online başvuru yapan vatandaşlar kart bedelini bankaya gitmeden kredi kartıyla ödeyebilecek. Web sitesi üzerinden online başvuru yapanların kartları kısa sürede adresine postalanacak. İndirimli kartlarını biletmatik ya da otomatik satış makinelerine okutarak ücretsiz karta dönüştüren sosyal kart sahibi vatandaşlar ise, dönüşen kartlarını 2025 yılına kadar kullanabilecek.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca yayımlanan yönetmelik uyarınca İstanbul'da toplu ulaşım hizmeti veren İETT otobüsleri, TCDD Hatları, İstanbul Ulaşım Hatları, İstanbul Otobüs A.Ş. hatları, Özel Halk Otobüsleri Hatları, İstanbul Şehir Hatları, Dentur ve Turyol Hatları ile Mavi Tur Hatları 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz ulaşım hizmeti veriyor.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.