Yaşlıların 'Alo Evlat' demesi yetiyor

Yaşlıların 'Alo Evlat' demesi yetiyor

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde belediye tarafından kurulan "Alo Evlat Hattı" ekibi, çocuğunu kaybeden ya da uzakta olan evladının özlemini çeken yaşlıların hem temel ihtiyaçlarını karşılıyor hem de onlarla zaman geçiriyor.

"İhtiyacınız olduğunda evladınız kapıda" sloganıyla oluşturulan "Alo Evlat Hattı" (371 11 71) ekipleri, yaşlı ve kimsesiz vatandaşların taleplerini gün içerisinde evlat şefkatiyle çözüme kavuşturuyor.

Proje kapsamında 24 saat hizmet veren ekipler, çocuğu olmayan ya da çocuğunu kaybeden yaşlılarla yakından ilgileniyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "halka hizmet hakka hizmet" şiarıyla "Sıcak Yemek Yardımı" ve "Yaşlı Hasta-Evde Bakım Hizmeti" gibi projelerle şefkate muhtaç insanların ayağına hizmet götürüldüğünü belirtti.

"Binali Yıldırım'ın tavsiyesiyle kurulmuş bir proje"
Projenin çıkış noktasını anlatan Yılmaz, "Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın, Başkanımız Hüseyin Üzülmez'e bir toplantıda, 'Böyle bir proje düşündüğünü, Kartepe'de uygulanabileceğini" söylemesi üzerine Belediye Başkanımız bu projenin talimatını verdi. Sayın Başbakanımızın, daha Başbakan olmadan önce Belediye Başkanımıza tavsiyesiyle kurulmuş bir proje. Güzel bir proje, başarılı olacağımıza inanıyoruz" dedi.

"Evlat şefkatini karşıdaki yaşlı insanlara hissettirmek istiyoruz"
Yılmaz, milletin yaşlılara önem verdiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Evladı olmayan, evladına ulaşamayan belediye ekiplerimizi arayarak, bize ihtiyaçlarını bildiriyor. Bu ihtiyacını da ekiplerimiz en kısa sürede gideriyor. Bir evlat şefkati içerisinde çalışıyoruz. Ekiplerimiz bu konuda eğitimlerini aldılar. Belediye Başkanımızın sosyal belediyeciliği ne kadar önemsediğini gösteriyor. Vatandaşlardan çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Yaşlılara yönelik çok kapsamlı bir proje. Her ne kadar eli ayağı tutsa da 60-65 yaş üstü insanların gidecek alacak kudreti olsa bile dahi, bir evladından beklentisi var. Evladını kaybeden, evladı olmayan ya da evladı uzakta olan yaşlılarımızın, bu özlemlerini gidermeye çalışıyoruz. Yani maddi ihtiyaçları karşılamak devletimizin görevi ama asıl amaç ihtiyaç karşılamak değil, gönül almak. Gerçekten evlat şefkatini karşıdaki yaşlı insanlara hissettirmek istiyoruz."

"7 gün 24 saat çalışıyor"
"Alo Evlat Hattı" Birim Koordinatörü Ali Oktay da birimin 7 gün 24 saat esasına göre çalıştığını, yaşlılardan gelen talepleri karşıladıklarını dile getirdi.

"Kimsesi olmayan ya da yakınlarının ilgilenmediği tüm büyüklerimize bir evlat şefkatiyle ilgilenmeyi amaçlayan bir proje. Bir evladın, anne ve babaya yapması gereken her şeyi ekiplerimiz yapıyor. Projenin ismini Belediye Başkanımız koydu." diyen Oktay, sağlık konusunda gelen talepleri, 112 Acil Servis ekiplerine bildirdiklerini söyledi.

"Her sabah sıcak yemeklerimizi getiriyorlar"
"Alo Evlat Hattı"nı arayarak ekmek ve su isteyen Sebile Altınkaya (90) da 2 evladını hastalıklardan dolayı kaybettiğini, evlat acısının ve yalnızlığın çok zor olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok dua ettiğini anlatan Altınkaya, "Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, Belediye Başkanımızdan da Allah razı olsun. 2 tane oğlum vardı. Evlatlarımızı kaybettim ama Alo Evlat Hattı ekipleri benim evladım oldu. Eşimle ikimiz kaldık ama Belediye Başkanımız bizi hiç bırakmadı. Her sabah sıcak yemeklerimizi getiriyorlar." ifadesini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.