Yaşlılar İçin Yardım Timi

Yaşlılar İçin Yardım Timi

Akkışla ilçesinde uygulanan proje kapsamında oluşturulan 5 kişilik ekip, ilçedeki yaşlıların sağlık, temizlik, sıcak yemek gibi ihtiyaçlarını karşılayarak onlara yalnız olmadıklarını hissettiriyor.

Akkışla Kaymakamlığı tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde hazırlanan "Bize de bir merhaba" projesi hayata geçirildi. Projeyle ilçede bakıma muhtaç olan yaşlıların yaşadığı 32 haneye evlerinde hizmet verilmeye başlandı.
 
Kadınlardan ve sağlık ekiplerinden oluşan 5 kişilik ekip, ziyaret ettikleri yaşlıların sobalarını yakıyor, temizlik yapıyor, üç çeşit sıcak yemek hazırladıkları yaşlılarla muhabbet ederek onlara yalnız olmadıklarının hissettirmeye çalışıyor.
 
Kaymakam Cevat Gün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşlıya saygıyı önemseyen bir inancın mensupları olarak ilçedeki yaşlılara hizmet etmeyi görev bildiklerini söyledi. 
 
"En az 3 çeşit sıcak yemek yapılıyor"
Gün, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde hazırlanan projenin amacının sağlık, temizlik, sıcak yemek gibi ihtiyaçlarını kendi başlarına karşılayamayan yaşlılara yardım etmek olduğunu dile getirdi.
 
Farklı mahallelerde yaşayan ve yardıma ihtiyacı olan yaşlıların evlerini tespit ettiklerini belirten Gün, şunları kaydetti:
 
"Bu proje vatandaşlarımızın sadece maddi ihtiyaçlarının karşılanması anlamına gelmemektedir. Aynı zamanda arkadaşlarımız yaşlılarımızın evlerinde geçirdikleri süre boyunca onlara yalnızlıklarını unutturmaya çalışıyor. Haftada en az bir kez ziyaret edilen her hanede temizlik yapılıyor. Yaşlılarımız sağlık personelince kontrol ediliyor. En az üç çeşit sıcak yemek yapılıyor. Evde yıkanması gereken her türlü eşya alınıp kaymakamlıkta oluşturulan çamaşırhanede yıkanıp, kurutulup, ütüleniyor ve ev sahibine teslim ediliyor. Ayrıca buralarda tespit edilip rapor edilen her türlü ihtiyaç, vakıf imkanlarıyla karşılanıyor."
 
Proje kapsamında hizmet alan 83 yaşındaki Elif Bulmuş da eşinin beyin kanaması sonucu engelli olduğunu anlattı.
 
Eve ziyarete gelen ekipler sayesinde evinin her türlü ihtiyacının karşılandığını ifade eden Bulmuş, "Yemeğimizi yapıyorlar, evimizi temizliyorlar. Yaşlı olduğum için zorlanıyordum. Allah kaymakamlıktan da buraya gelenlerden de razı olsun" diye konuştu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.