Yaşlı Yaşam Butonu, hayata bağlayacak

Yaşlı Yaşam Butonu, hayata bağlayacak

Türkiye’ye örnek olan projelerle sosyal belediyeciliğin adresi olan Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin 2014-2019 projeleri de göz kamaştırıyor.

Bu projeler arasında yer alan Yaşlı Yaşam Butonu, Yenimahalle’de yaşayan yaşlıları hayata bağlayacak.

Engellisinden yaşlısına, kadınından gencine 7’den 70’e her kesime hitap edecek projeleri hayata geçirmeyi planlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yeni dönemde yaşlı vatandaşlar için kolları sıvadı.

5 yıl boyunca İkinci Bahar Yaşlı Dayanışma Merkezleri ile yaşlıların sosyal hayata dahil olmalarını sağlayarak vatandaşların hayatına anlam katan Yenimahalle Belediyesi, Yaşlı Yaşam Butonu projesi ile yaşlılara umut olacak.
Bu proje ile yaşlı, Alzheimer ya da parkinson hastalarının yaşlı yaşam butonu ile hayatı kolaylaşacak. Butona basıldığında, belediye birimi anında harekete geçerek yaşlıların yardımına koşacak. Evde yalnız kalan veya sosyal hayat içinde ihtiyaç olduğunda bileğe takılacak olan buton belediyede bulunan merkeze sinyal verecek ambulans eşliğinde harekete geçecek olan ekipler, kaybolan, düşen ya da rahatsızlık geçiren vatandaşın imdadına koşacak.

“YAŞLILARA SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZ”

Yenimahalle sınırlarında yaşayan yaşlı vatandaşlara sahip çıkmak adına yeni dönemde Yaşlı Yaşam Butonu projesine start vereceklerini kaydeden Yaşar, “Yaşlılarına sahip çıkmayan, onlara saygı göstermeyen bir milletin geleceği karanlıktır. Yaşlılık dönemi, insan hayatının zor bir dönemdir. Bu nedenle bu zor dönemlerinde büyüklerimizi yalnız bırakmamak, onların bakımını layıkıyla üstlenmek hepimizin öncelikli görevi olmalıdır. Yarınlarımızı kuran yaşlılarımız, bizim baş tacımızdır. Evde yalnız kalan, düşeni, acil sağlık hizmetine ihtiyacı olan veya kaybolan bir yaşlımıza anında ulaşmayı amaçlıyoruz”. şeklinde konuştu.

CHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.