Yaşlı bakımında yeni uygulama

Yaşlı bakımında yeni uygulama

Yaşlı bakımında yeni uygulama

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, yaşlı bakımında politika değişikliğine gidildiğini belirterek, "Artık toplu yerlerde değil, daha ufak yerlerde, şehirlerin içinde kurduğumuz yerlerde yaşlılarımızın bakımlarını yapacağız. Böylece yaşlılarımızı hayatın içinde tutmaya çalışacağız” dedi.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün bir otelde düzenlediği Yaşlı Hakları Konferansı’na katıldı. Bakan İslam burada yaptığı konuşmada, “Geleneklerimize uygun bir yaşlılık planlaması yapıyoruz. Yaşlılarımızı alışkın oldukları yerden ayırmadan, topluma katılmalarını mümkün kılacak yerlerde bakımlarını yapmaya çalışıyoruz. Bunun için bir takım tedbirler almamız gerektiğini de biliyoruz. Yaşlılarımızın kendi evlerinde, ailelerinin yanında bakım ve ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bunun yanında yaşlı bakım evlerinde de ağırlıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Bu tarz konferansların devam edeceğini kaydeden İslam, “Hükümetimiz, yaşlı nüfusumuzu rahat ettirmeye ve onları üretken kılmaya, genç nüfusumuzun da ülke ekonomisine katkısını sağlamaya çalışıyor. Ülkemin bütün yaşlılarına saygılarımı sunuyorum” diye konuştu. 
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.