Yaşlı adam ölmeden kendi mezarını kazıyor!

Yaşlı adam ölmeden kendi mezarını kazıyor!

Ne zaman öleceğimizi Allah bilir ama ben her şeye hazır olmak için mezarımı kazıyorum. Kimseye mezar eşmede bile yük olmak istemiyorum

Gerger İlçesine bağlı Göngürmüş Köyü Bircan mahallesinde yaşayan 85 yaşındaki Ömer Oğuzhan (Öme Vıjan) ölmeden kendi mezarını elleriyle hazırlıyor.

Mezar çalışması yaparken mezarın içinde hem dinlenen hem de haşlanmış Mısır yiyen yaşlı adamı köylüleri görüntüledi.

85 yaşındaki yaşlı adamın; “Ne zaman öleceğimizi Allah bilir ama ben her şeye hazır olmak için mezarımı kazıyorum. Kimseye mezar eşmede bile yük olmak istemiyorum. Bu yüzden kendim mezarımı hazırlıyorum” dediği belirtildi.

SonMesaj

Risale-i Nur'dan:

Herkesi korkutan, en korkunç tevehhüm edilen ölümün yüzüne baktım. Nur-u Kur’ân ile gördüm ki, ölümün peçesi gerçi karanlık, siyah, çirkin ise de, fakat mü’min için asıl siması nuranîdir, güzeldir gördüm. Ve çok risalelerde bu hakikati kat’î bir surette ispat etmişiz. Sekizinci Söz ve Yirminci Mektup gibi çok risalelerde izah ettiğimiz gibi; Ölüm, idam değil, firak değil, belki hayat-ı ebediyenin mukaddemesidir, mebdeidir. Ve vazife-i hayat külfetinden bir paydostur, bir terhistir, bir tebdil-i mekândır. Berzah âlemine göçmüş kafile-i ahbaba kavuşmaktır.

Ve hâkezâ, bunlar gibi hakikatlerle ölümün hakikî güzel simasını gördüm. Korkarak değil, belki bir cihetle müştakane mevtin yüzüne baktım. Ehl-i tarikatçe rabıta-i mevtin bir sırrını anladım. (Yirmi Altıncı Lem'a)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.