'Yasin'ler kurban dağıtmaya devam ediyor'

'Yasin'ler kurban dağıtmaya devam ediyor'

Diyarbakır'da DAEŞ'i protesto bahanesiyle 6-7 Ekim 2014'te gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde, yoksul ailelere kurban eti paketlerini dağıtırken vahşice katledilen Yasin Börü ile arkadaşları anısına kurban eti dağıtıldı.

Diyarbakır'da DAEŞ'i protesto bahanesiyle 6-7 Ekim 2014'te  Kurban Bayramı'nın 4. günü bir dernek tarafından hazırlanan kurban eti paketlerini ihtiyaç sahibi ailelere dağıtırken saldırıya ve işkenceye maruz kalan, sığındıkları binanın 3. katından atılarak öldürülen Yasin Börü (16), Hasan Gökgöz (26), Hüseyin Dakak (19) ve Riyat Güneş'in anısına Umut Kervanı Yardım Platformu öncülüğünde "Yasin Börü'nün ulaştıramadığı kurban etini sizler ulaştırın" kampanyası düzenlendi. 

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen sivil toplum örgütleri temsilcileri, Yasin Börü ve arkadaşlarının fotoğraflarını yer aldığı önlükleri giyerek terör mağduru ve Suriyeli ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıttı.

Organizasyona katılan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yasin Börü ve arkadaşlarının bıraktığı mirası kendilerinin devam ettireceğini söyledi.

Yasin Börü ve arkadaşlarını katledenlere lanet eden Yapıcıoğlu, "İnsanlık düşmanları gerçekten de tarifi imkansız bir vahşetle bu işi yaptılar. Belki bu kervanı durdurabileceklerini düşündüler, ama ondan sonra birçok kişi Yasin Börü önlükleriyle Yasin oldu. Onların yerine bu iyilik kervanında yer aldılar ve kurban etlerini dağıtmaya başladılar." dedi.

Yasin Börü ve arkadaşlarının Kobani'den savaştan kaçmış zavallı insanlara kurban eti dağıttıkları sırada saldırıya uğradıklarını anımsatan Yapıcıoğlu, "İnsanlık düşmanları bunu asla unutmasınlar, iyilik yapanları öldürebilirler, ama iyiliği asla öldüremezler. Bu iyilik ruhunu asla öldüremezler ve iyilik kervanını durduramazlar. İnsanlık bu yürüyüşe babamız Hz. Adem'den beri yürüyor." diye konuştu.

İyilik ve kötülüğün mücadelesinin kıyamete kadar devam edeceğini belirten Yapıcıoğlu, her zaman iyilerin kazanacağını, kötülerin ise kaybetmeye mahkum olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.