Yasin Börü ve arkadaşları anılacak

Yasin Börü ve arkadaşları anılacak

HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun çağrısı üzerine, 6-7 Ekim 2014'te Ayn el Arap bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde öldürülen Yasin Börü ve arkadaşları, düzenlenecek etkinlikle anılacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu'nun çağrısı üzerine, 6-7 Ekim 2014'te Ayn el Arap (Kobani) bahanesiyle Diyarbakır'da düzenlenen izinsiz gösterilerde katledilen Yasin Börü ve arkadaşları düzenlenecek etkinlik ile anılacak.

Kobani bahanesiyle 6-7 Ekim 2014'te gerçekleştirilen şiddet olaylarında, kurban eti dağıtırken terör örgütü PKK yandaşlarınca vahşice katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Turan Yavaş'ı anmak için Şehitler Kervanı Platformunca 7 Ekim'de bir düğün salonunda etkinlik düzenlenecek.

Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, platforma bağlı olan Diyarbakır dışındaki illerde bulunan sivil toplum kuruluşların da 7 Ekim'de etkinlik düzenleyeceklerini söyledi.

Kobani bahanesiyle çıkartılan olayların hafızalardan silinmemesi gerektiğini belirten Çelik, şöyle konuştu:

"Gençlerimiz henüz gençliklerinin baharında, insanlara bir parça et götürmek ve onlara faydalı olmak için çabalayan gençler insanlık dışı bir muamele ile katledildiler. Ben insanım diyen herkesin bu olayı canlı tutması lazım, çünkü bu insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Böyle bir vahşet bizim bölgemizde görülmedi. Bir de şunun düşünülmesi gerekir, PKK denen örgüt bu insanları nasıl bu hale getirdi? Bizler daha gayretli çalışsaydık, imkanlarımız daha geniş olsaydı, belki Yasin ve arkadaşlarını öldüren o insanlar Yasinlerin vazifesini yapacaklardı."

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.