Yaşananlar organize bir öldürme eylemi

Yaşananlar organize bir öldürme eylemi

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Rabiatul Adeviyye ve En-Nahda meydanlarında bir yıl önce yaşananları "organize bir öldürme eylemi" olarak tanımladı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Mısır ordusunun, bir yıl önce Rabiatul Adeviyye ve En-Nahda meydanlarına girerek göstericileri dağıtmasını "organize bir öldürme eylemi" olarak tanımladı.
 
Dünya Müslüman Alimler Birliği tarafından yayınlanan ve Başkan Yusuf el-Karadavi'nin imzasını taşıyan yazılı açıklamada, "Rabiatul Adeviyye ve En-Nahda meydanlarında yaşananlar önceden planlanmış, organize bir öldürme eylemidir" ifadesi kullanıldı. 
 
Meydanlara müdahalenin, uluslararası kamuoyunun gözü önünde cereyan ettiğinin belirtildiği açıklamada, "Onurlu bir yaşamın mücadelesini veren ve anayasadan kaynaklanan haklarını isteyen binlerce Mısırlı zalimlerin eliyle öldürüldü" ifadesine yer verildi.
 
Açıklamada, müdahaleyi kınayan bazı uluslararası hukuk kuruluşları övülürken, Arap dünyasının olaya sessiz kalması kınandı. 
 
Mısır'daki darbenin ardından yapılan gösterilerin merkezi başkent Kahire'deki Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarına 14 Ağustos 2013'te emniyet güçlerinin müdahalesinde binden fazla gösterici hayatını kaybetmiş, binlerce kişi de yaralanmıştı. 
 
Mısır'daki darbenin ardından protestoların merkezi haline gelen Rabiatul Adeviyye Meydanı'na yapılan kanlı baskının yıl dönümünde başkent Kahire'de düzenlenen gösterilerde 2 kişi hayatını kaybetti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.