Yasakçı hocaya bir tokat da Anayasa Mahkemesinden

Yasakçı hocaya bir tokat da Anayasa Mahkemesinden

Başörtülü öğrencileri kamera ile fişleyip, derslere girmelerini engelleyen Prof. Pekünlü, bireysel başvuruda bulunduğu AYM’den de tokat yedi...

Anayasa Mahkemesi; Ege Üniversitesi’nde başörtülü öğrencileri kamerasıyla fişleyen ve üniversiteye almayan Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü’nün başvurusunu reddetti.

Mahkeme; Prof. Dr. Pekünlü’nün “adil yargılanma hakkı”, “kanunsuz suç ve ceza olmaz” ilkesi, “özel hayatın dokunulmazlığı” gibi temel haklarının ihlal edildiği iddiasıyla yaptığı başvuruyu “açıkça dayanaktan yoksun” buldu. Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Astronomi Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yaptığı dönemde, ‘’fakültenin matematik bölümü öğrencilerinden F.N.G’nin, başörtülü olması nedeniyle okula girmesini engelleyerek eğitim öğrenim hakkını ihlal ettiği’’ gerekçesiyle Prof. Dr. Pekünlü hakkında İzmir 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmış, mahkeme; Pekünlü’yü 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Pekünlü de, adil yargılanma hakkı, kanunsuz suç ve ceza olmaz ilkesi, özel hayatın dokunulmazlığı ile kişi hürriyeti ve güvenliği başta olmak üzere temel haklarının ihlal edildiğini ileri sürerek Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

MAHKEME, PEKÜNLÜ’YÜ HAKSIZ BULDU

Anayasa Mahkemesi; Prof. Dr. Pekünlü’nün başvurusunu inceledi ve Pekünlü’nün savunma olanaklarından yararlandırılmama iddiasının, dayanaktan yoksun olduğuna hükmetti. Prof. Dr. Pekünlü’nün, iddialarına ilişkin bilgi ya da kanıt sunmadığı ifade edilen kararda, “Mahkemenin kararında bariz takdir hatası olarak değerlendirilebilecek herhangi bir durum da tespit edilmemiştir. Başvurucu tarafından ileri sürülen iddiaların kanun yolu şikayeti niteliğinde olduğu, derece mahkemesi kararlarının bariz takdir hatası da içermediği anlaşıldığından, başvurunun, diğer kabul edilebilirlik koşulları yönünden incelenmeksizin ‘açıkça dayanaktan yoksun olması’ nedeniyle kabul edilemez olduğuna karar verilmiştir” denildi.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.