Yasak avlananlara sıkı denetim

Yasak avlananlara sıkı denetim

Siirt'te kaçak avlananlara yönelik Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve jandarma ekipleri önlem aldı.

Siirt'te kaçak avlananlara yönelik Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve jandarma ekipleri kaçak avlanmadan dönen avcılara yönelik çalışma başlatıldı.

Siirt Jandarma Komutanlığı ekipleri ile birlikte Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, Siirt-Eruh ve Siirt-Güçlükonak yolunda kaçak avlanmadan dönene avcılara yönelik çalışma başlattı. Yol kontrollü yapan jandarma ekipleri yaklaşık 30 araçta arama yaptı. Ekipler otomobil bagajında 4 çocuk taşıyan bir sürücüye de işlem yaptı.

Ekipler 2 ruhsatsız av tüfeği bulunduran avcıya ve ormandan izinsiz odun kesen 2 sürücüye cezai işlem uyguldı. Av ve yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamları ile birlikte korunmalarını, geliştirmelerini, avlanmalarının kontrol altına alınması, avcılığın düzenlenmesi, gibi yetki ve sorumlulukları yerine getirmek zorunda olduklarını ifade eden Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Amcalar, şunları söyledi:

"Bu görev ve sorumluluklarımızı yerimize getirirken doğa ve yaban hayatı insanlığın ortak malı olduğundan gerek kamu kurumları gerek sivil toplum örgütleri gerekse de vatandaşlarımızın desteği ile Şube Müdürlüğü olarak doğal yaşam ve yaban hattının hukuki savunuculuğunu yapmaktayız. Ülkemizde çeşitli çevresel etkiler ve insan baskısı nedeniyle doğal habitatlar bozulmaya devam etmekte ve nesli tehlike altında olan yaban hayvanı türlerinin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Amacımız doğal mirasımızın bir parçası olan yaban hayvan türlerini ve onların yaşadığı habitatları korumak için tedbirler almaktır. Ülkemizin biyolojik zenginliğinin ve yaban hayatının korunması için şimdiye kadar alınan ve halen alınmakta olan tedbirler çerçevesinde bölgemizde de nesli azalmakta olan veya tükenme noktasına gelen türlerin koruma altına alınması ve vatandaşlarımızın bu konuda bilgilendirilmesi amacı taşımaktadır. Yaban hayatı bakımından çeşitliliğimiz başta dağ keçileri, oklu kirpiler, ve yırtıcı kuşlar gibi nadir canlılar bulunmaktadır."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.