Yarışmacılar Said Nursi'nin köyünü fotoğraflayacak

Yarışmacılar Said Nursi'nin köyünü fotoğraflayacak

yaklaşık 100 fotoğraf sanatçısı, Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu Nurs köyünü fotoğraflayacak

Hizan Kaymakamlığı ve Ahlat Fotoğrafçılar Derneği 'nce (AHFOD) düzenlenen "Hizan her mevsim güzeldir" fotoğraf yarışması kapsamında ilçeye gelecek yaklaşık 100 fotoğraf sanatçısı, Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu Nurs köyünü de fotoğraflayacak.
 
Kaymakam Sedat İnci, yaptığı açıklamada, ilçenin doğal dokusunun belgelenmesi ve güzelliklerinin tanıtılması amacıyla etkinlik düzenlediklerini söyledi.
 
Yarışma kapsamında Türkiye'nin dört bir tarafından fotoğraf sanatçılarının ilçeye geleceğini belirten İnci, tanınmış fotoğrafçıların Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu evi, yaşadığı köyü ve ibadet ettiği tarihi camiyi fotoğraflayacağını ifade etti.
 
Tarihi ve turistik güzelliklere sahip ilçenin her bölgesinin ayrı bir özelliği barındırdığını kaydeden İnci, ilçedeki güzellikleri şu ana kadar fotoğraflayamadıklarını ve bu nedenle tanıtım eksiklikliği yaşandığını dile getirdi.
 
İnci, şöyle konuştu:
 
"İlçemizde ilkbahar mevsiminde gerçekten renk cümbüşü yaşanıyor. Yeşilin neredeyse bütün tonlarını aynı anda tek bir karede görmemiz mümkün. Marka şehirlere baktığımızda, güzel çekilmiş tek bir fotoğraf karesi dahi o şehrin ve bölgenin sembolü haline gelebiliyor. Bu kapsamda ilçemizi temsil edebilecek, doğal, tarihi ve ilmi geçmişini fotoğraflayabilecek sembol olarak kullanabileceğimiz figürlerimiz var. Bunlardan en önemlisi Said Nursi hazretlerinin yaşadığı Nurs köyü. Bediüzzaman hazretlerinin doğup büyüdüğü evi ve ibadet ettiği tarihi camiyi sembolleştirebilirsek, bu tek başına ilçemizin tanıtımında adeta kültür elçisi olacaktır."
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.