Yarın okullar tatil mi? Yarım gün mü? (28 Ekim)

Yarın okullar tatil mi? Yarım gün mü? (28 Ekim)

Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. Yıldönümü bu Cumartesi olacak. Haftasonu ile çakışan bu resmi tatil, törenler ile de yarım günü alacak. Gözler 28 Ekim Cuma gününe çevrilmiş durumda. 28 Ekim 2016 Cuma günü tatil mi? yarım gün mü? merak ediliyor.

Yarın okullar tatil mi? 28 Ekim Cuma yarım gün mü? Okullar kaçta tatile girecek? 28 Ekim Cuma tatil var mı? gibi sorular internette sıkça soruluyor. Milyonlarca öğrenci ile binlerce öğretmen, Cumartesi gününe denk gelecek olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yüzünden 28 Ekim Cuma günü tatil mi? yarım gün mü? sorusunun yanıtını arıyor.

29 Ekim 2016 itibari ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. Yılına erişmiş olacağız. 29 Ekim bir Resmi Bayram olduğu için okullarda Cumartesi günü törenler de olacak. Bu da pek çok öğrenci ve öğretmenin gözünü kulağını bir önceki güne çevirmiş durumda. 28 Ekim 2016 tatil mi? yarım gün mü? sorusu yanıt buldu.

28 Ekim 2016 Cuma günü tatil değil. Resmi tatiller öncesindeki gün normal şartlarda tatil ilan edilmez. Fakat kanuna göre Resmi tatiller 1.5 günlüktür. Bu da 28 Ekim 2016 Cuma'nın "Yarım Gün" tatil olması anlamına geliyor. Konu ile ilgili henüz yetkili ağızlardan bir açıklama gelmese de, 28 Ekim 2016 Cuma büyük ihtimalle yarım gün tatil olacak. Bugün içinde yetkililerden de açıklama gelebilir.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedir?

29 Ekim 1925'de kutlanılmaya başlayan Cumhuriyet Bayramı, 29 Ekim 1923 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Cumhuriyet Rejimi'ne geçmesinin yıldönümüdür.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.