Yarım Asırlık Çekici Yeniden Ayağa Kalktı

Yarım Asırlık Çekici Yeniden Ayağa Kalktı

Bursa’da, bir kaporta ustasının elinden geçen 1966 Model Scania Vabis çekici, 30 bin liralık masrafla ilk günkü halini aldı.

Bursa’da paslanmaya yüz tutmuş araçları yenileyen kaporta ustası Ali Ersöz, 1966 Model Scania Vabis aracı ilk günkü haline getirdi. Yıllar önce çekici olarak kullanılan 1966 model araca 30 bin lira masraf yaptıklarını ifade eden Ersöz, "Bu araç bize geldiğinde çok kötü durumda değildi. Fakat biz bütün parçalarını söktük. Kazıdık ve temizledik. Parçaları parlatıldı. İzolasyonu ve döşemeleri tamamlandı. Tamamen yeni bir araç görüntüsü vermeye çalıştık. Araca 30 bin lira masraf yaptık. Bu aracı müşterimiz kendi müzesinde sergileyecekmiş" diye konuştu.
 
Çekicinin ekonomik ömrünü doldurduktan sonra kendilerine getirildiğini ifade eden Ersöz, "Çok az bir işi kaldı. Tamamen fabrikadan çıkmış haline getirdik. Problemsiz çalışıyor. Motoru, yürüyen aksamı, elektrik tesisatı yeni yapıldı. Bu aracın fiyatlarını bilemeyiz. Bu aracı almak isteyen bulamaz, satmak isteyen de satamaz. Tahminimce 200 bin lira eder" dedi.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.