Yarım Asırdır Demir Dövüyor

Yarım Asırdır Demir Dövüyor

Malatya'da 50 yıldır demircilikle uğraşan Davut Çolak, mesleğini oğluyla devam ettiriyor.

Bakırcılar Çarşısı'ndaki atölyesinde mesleğini sürdüren Çolak yaptığı açıklamada, bu mesleği ağabeyinden öğrendiğini belirterek, "Ağabeyim 60 yıldır esnaftı. Bıraktı, onun yerine ben geçtim. İşimize devam ediyoruz" diye konuştu.

Satır, balta ve kazma ile saban ve benzeri tarım aletleri yaptığını belirten Çolak, Malatya'da saban ve benzeri aletleri yapan tek usta olduğunu söyledi.

Çolak, 3 çocuğu bulunduğunu ifade ederek, "Çocuklarımdan ikisi okudu, diğeri yanımda çalışıyor" dedi.

İşini en iyi şekilde yapmaya çalıştığını anlatan Çolak, şunları söyledi:

"Köylü bizden memnun, biz de köylüden memnunuz. Allah onlardan razı olsun. Memnun olmasalar yanımıza gelmezler. Biz de elimizden geldiği kadar işlerimizi sağlam yapıp onları memnun ediyoruz. Eskiden 3-4 kişi balta yapıyorduk, kazma yapıyorduk. Hep el işleriydi. Şimdi makine çıktı. Oğlum çalışıyor, ben kolay işleri yapıyorum. Zor işleri makineyle yapıyoruz. Allah'a çok şükür. Devletimiz gitgide ilerliyor. Allah devletimizden razı olsun."

Mesleğini severek yaptığını dile getiren Çolak, "Allah'a çok şükür ekmek paramızı çıkarıyoruz. Memnunuz. Eğer helal çalışırsak, helal bir meslektir. Alnımın teriyle çalışıyorum. Yaşım 70 oldu. Bu işi oğlumla devam ettiriyorum" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.