Yargılama Sincan'da

Yargılama Sincan'da

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ‘darbe’ yargılamalarının Ankara’nın Sincan ilçesinde yapılacağını açıkladı ve ekledi: Türk yargısının önümüzdeki süreçte masumların ceza almaması için elinden geleceğini yapacağına inanıyorum.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı bir televizyon kanalında çok önemli açıklamalar yaptı. İşte Bozdağ’ın açıklamalarından satırbaşları...

DARBE GİRİŞİMİNİ 22.00’DE ÖĞRENDİM: O gün akşam 22.00’yi biraz geçerken, müsteşarım aradı. Uçaklar uçuyor, bir hareketlilik var dedi. Ben de yetkilileri aramaya başladım. Bir kısmına ulaşamadım. Sayın Başbakan’a ulaştım, onunla konuştuk, bir darbe teşebbüsü olduğunu ifade ettiler. Sonra oğlumla beraber evden çıktık.

AMAÇ CUMHURBAŞKANINI İNFAZDI: Bu darbe teşebbüsünü yapanlar Cumhurbaşkaımızı infaz etmek, vatandaşımızın üzerine tank sürerek bir korku ve panik yaratarak milletin sokaklara inmesini engelleyerek cani ve kanlı bir plan hazırlamışlar.  Herkes bir kişi olmuş, herkes demokrasi olmuş gibi bir dayanışma vardı. Bizi birleştiren vatan, millet, Atatürk vardı, yanına demokrasi eklenmiştir. Bütün partiler ölümü göze alarak sınav vermiştir.

OHAL DÜZENLEMESİ: Bireysel suçlarda 24 saat, toplu suçlarda 4 güne kadar uzatılabiliyor. Bunun tek istisnası OHAL’dir. Bunun dışına çıkılabilir. Terör suçları ve toplu suçlarla ilgili bir uzatma OHAL içinde getirilmektedir. Arkadaşlar çalışıyor. Mevcuttan uzun olacağı kesin. İlk etapta 7-8 gün olup gerekli olduğunda uzatılması şeklinde düşüncemiz var.

YARGILAMANIN YERİ: Çok ciddi sayıda gözaltı, tutuklama var. Bu davaların görülmesi ve duruşma salonlarını bizim düşünmemiz gerekiyor. Ankara’daki duruşma salonlarında bunların görülmesi imkanı yok. Bizim büyük bir alana ihtiyacımız var. Bakanlık olarak tedbir aldık. Yargılamaların yeri Sincan tarafında. Yargılamaların sağlıklı yapılabilecek bir mekanı oluşturmaya ihtiyacımız var. Özel bir mahkemeye gerek yok. Darbe teşebbüsünde bulunanların hangi ağır ceza yargılayacak belli. Bu yargılamalar uzun süreceği için bu mahkemelere başka iş verilmeyebilir. Bunun üzerinde HSYK çalışacaktır. Hızla karara bağlanması için gerekli tedbirler alınacaktır.

MASUMLARIN AYRILMASI: Kurunun yanında yaşın da yanma endişesi her yerde var. Bu endişe bende de var. Bunu engelleyecek olan yargıdır. Ben yargımızın bunu ayırt edeceğine inanıyorum. Türk yargısının önümüzdeki süreçte masumların ceza almaması için elinden geleceğini yapacağına inanıyorum.

GÜLEN’İN İADESİ:

ABD’ye FETÖ ile ilgili 4 iade dosyasını gönderdik. Bu süreç devam ederken acil tutuklanma talebini ilettik. Adli merciler de taleplerin ulaştığını açıkladı. Türk yetkililerle işbirliği ve dayanışma içinde olacaklarını ifade ettiler. Karşılıklı görüşerek bu konuyu değerlendirmeyi ifade ettiler. Bakanlıktan uzman gönderebiliriz, hatta ben de ABD’ye giderek bu konuyu değerlendirebiliriz.

 

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.