Yardımların yolunu gözlüyorlar

Yardımların yolunu gözlüyorlar

Yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan ve Hatay sınırı yakınlarında çadır veya kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde kalan Suriyeliler, Türkiye'den gelen yardımlarla hayatlarını sürdürüyor

Güvenlik nedeniyle iç bölgelerle irtibat kuramayan aileler, tek umutları olan Türkiye'den gelecek yardımların yolunu gözlüyor

Yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan ve Hatay sınırı yakınlarında çadır veya kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde kalan Suriyeliler, güvenlik nedeniyle iç bölgelerle irtibat kuramadıkları için tek umutları olan Türkiye'den gelecek yardımların yolunu gözlüyor.

Suriye'de 3 yılı aşkın süredir devam eden iç savaş nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Suriyeliler, güvenli gördükleri Türkiye sınırı yakınlarında hayatlarını sürdürüyor.

Ülkedeki çatışmalar ve iç karışıklık nedeniyle şehir merkezleri ve iç bölgelerden yardım alamayan Suriyeliler, yalnızca Türkiye'den gelen yardımlarla hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor.

AFAD ve Türk Kızılayı'nın yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşu tarafından ülkenin çeşitli illerinden gönderilen insani yardım malzemeleri, Lazkiye ve İdlib kentlerinde çoğunluğu derme çatma çadırlarda yaşayan Suriyelilerin ihtiyaçlarını bir nebze de olsa karşılıyor.

Yayladağı ilçesi sınırında yardım bekleyen Suriyeliler, sınırın diğer tarafına getirdikleri traktör ve kamyonetlere malzemeleri yükleyerek sivil halka ulaştırmaya çalışıyor.

Yardımların yolunu gözleyen ve yardım tırları sınıra yanaştığında koşarak tel örgülere gelen Suriyeli çocuklar da yağmura aldırış etmeden, malzemelerin yüklenmesinde büyüklerine yardımcı olmaya çalışıyor.

"Türkiye olmasa, halimiz perişandı"

İdlib'in Obin bölgesi yardım dağıtım sorumlusu Muhammed Ahdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğuk kış aylarında her zaman olduğu gibi Türkiye'nin yine yanlarında olduğunu belirtti.

Gıda malzemesi, battaniye, halı, yatak, ilaç, ayakkabı gibi malzemelerin kış boyunca bölgelerine ulaştırıldığını ifade eden Ahdar, "Bu bölgede yaklaşık 80 bin sivil halk yaşıyor. Türkiye'den gelen yardımlar olmasa halimiz perişandı. Türk halkı sağolsun, ekmeğini bizimle paylaşmaya devam ediyor. Türkiye, bu zor günlerimizde bölgede zaruri ihtiyaç duyulan her şeyden bizlere ulaştırmaya çalışıyor. Bunları unutmamız mümkün değil. Başta Türk hükümeti olmak üzere Türk Kızılayı'na, askerine ve milletine ne kadar teşekkür etsek azdır" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.