Yardımda rekor kırdık

Yardımda rekor kırdık

Türkiye 2013 yılında dünyanın dört bir yanına yaptığı yardımlarda rekor kırdı.

Bir önceki yıla göre resmi kalkınma yardımlarımızı yüzde 29.7 arttırarak 3.276 milyar dolara ulaştırdık. Bu rakamlarla AB üyesi ülkeler arasında ise kalkınma yardımı artışında birinci olduk.
 
Türkiye 2013 yılında dünyanın dört bir yanına yaptığı yardımlarda rekor kırdı. 2013 yılının son ayında 17 ve 25 Aralık operasyonu yapılırken, Türkiye 2013 yılında yaptığı resmi kalkınma yardımları ile dikkat çekti. OECD tarafından açıklanan 2013 yılı resmi kalkınma yardımları verilerine göre, Türkiye 3.276 milyar dolar resmi kalkınma yardımında bulundu. Türkiye, bir önceki yıla göre yardımlarını yüzde 29.7 arttırdı.

YÜZDE 47'Sİ ORTADOĞU'YA

Bu rakamla Türkiye yardım artış oranları açısından OECD üyeleri arasında Japonya'nın ardından ikinci sırada yer aldı. Türkiye AB üyesi ülkeler arasında kalkınma yardımı artışında birinci oldu. En yüksek yardımı 31.545 milyar dolarla ABD yaparken ABD'yi, İngiltere, Almanya ve Japonya takip etti.

ARTIK VEREN EL OLDUK

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler konuyla ilgili 'TİKA'nın yaptığı kalkınma yardımları herhangi bir emperyalist düşünce ile yapılmıyor. AK Parti iktidarı ve Başbakınımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye artık alan değil veren el haline geldi" dedi.

En çok yararlanan Suriye

TİKA'nın son verilerine göre kalkınma yardımlarının yüzde 46.6'sı Ortadoğu'ya, yüzde 31'i Afrika'ya, yüzde 18'i güney ve orta Asya'ya ve yüzde 3'ü Balkanlar ile Doğu Avrupa ülkelerine yapıldı. Türkiye'nin resmi kalkınma yardımlarından en çok yararlanan ülkeler sırasıyla Suriye, Mısır, Afganistan, Kırgızistan, Somali, Sudan, Tunus, Filistin, Kazakistan ve Bosna Hersek oldu. Suriye yardımlarının yüzde 46.6'sını aldı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.