Yardım malzemesi dolu 11 tır yola çıktı

Yardım malzemesi dolu 11 tır yola çıktı

Suriyeli sığınmacılara destek olmak amacıyla başlatılan "Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında toplanan yardım malzemelerini taşıyan 11 tır, Kilis'e doğru yola çıktı.

Kampanya kapsamında Batı Karadeniz'de toplanan yardım malzemelerinin bulunduğu tırlar, Bolu Dağı'ndaki alışveriş merkezine geldi. Burada düzenlenen törende konuşan Kimse Yok Mu Derneği Genel Müdürü Celal Türkoğlu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile başlattıkları kampanya kapsamında toplanan yardım malzemelerini taşıyan 50 tırın Türkiye'nin dört bir yanından Kilis'e ulaştırılmak üzere yola çıktığını söyledi.

Birçok sivil toplum kuruluşunun desteklediği proje kapsamında 40 Kimse Yok Mu şubesinden yola çıkan 50 tırın, insani yardım malzemelerini yarın Kilis üzerinden Suriyeli mültecilere ve Suriye'de oluşturulan çadır kente ulaştırmış olacaklarını ifade eden Türkoğlu, "Aynı anda Erzurum, Afyonkarahisar, Konya, Kayseri, Sakarya, Gaziantep ve Bolu'daki merkezlerden 50 tırlık insani yardım malzemesi, Öncüpınar Sınır Kapısı ve Suriye sınırı arasında oluşturulan tampon bölgedeki çadır kente ve Suriyeli mültecilere dualarla uğurlanacak" diye konuştu.

Türkoğlu, tırlarda 300 ton un, 25 ton süt ve 200 ton kuru gıda, 3 bin kişilik hijyen paketi, giyim malzemesi ve ayakkabı bulunduğunu belirterek, "Yaklaşık 4 milyon liralık 50 tır dolusu yardım malzemesi, başta çocuk ve kadınlara olmak üzere tüm ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Suriyeli savaş mağdurlarının ilk günden itibaren yanında olan Kimse Yok Mu, soğuk kış şartlarının ağırlaştığı ve açlık tehlikesinin bulunduğu bölgelere yardımlarını hız kesmeden ulaştırıyor. Savaştan birinci derece etkilenen çocuk ve kadınlar başta olmak üzere tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşan Kimse Yok Mu, AFAD başkanlığında yürütülen ve birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği kampanya kapsamında yardım tırlarını bölgeye göndermeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yardımların hız kesmeden devam ettiğine dikkati çeken Türkoğlu, "Başta Hatay, Yayladağı, Reyhanlı, Gaziantep, Nizip, Kilis, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Osmaniye ve Malatya olmak üzere 117 bin Suriyeliye 50 milyon liranın üzerinde yardım ulaştırıldı. Suriyeli mültecilere yardımlarını her geçen gün artırarak devam eden Kimse Yok Mu, 300 tır yardım malzemesini savaş mağdurlarına ulaştırmış olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Türkoğlu, 2012 yılı eylül ayından itibaren Kilis'te kurulan gezici aşevinde 4 bin kişiye sıcak yemek dağıtıldığını, 17 bin Suriyeliye 3,5 milyon lira nakdi yardım yapıldığını, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile ortaklaşa proje yürüten Kimse Yok Mu Derneğinin Suriyelilerin her daim yanında olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından yardım malzemesi yüklü 11 tır, dualar eşliğinde Kilis'e doğru yola çıktı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.