Yardım kuruluşları ramazanda yine sevindirecek

Yardım kuruluşları ramazanda yine sevindirecek

Türkiye'de faaliyet gösteren yardım kuruluşları, ramazan boyunca Türkiye'nin yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki yoksullara da ulaşacak.

Türkiye'de faaliyet gösteren yardım kuruluşları, ramazan boyunca Türkiye'nin yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki yoksullara da ulaşacak. 

"Kardeşçe Paylaşalım Vakit Ramazan" sloganıyla çalışmalarını yürütecek İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı,  ramazan boyunca yurt içinde 79 kentte ve ilçelerinde ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatacak. İHH, yurt içindeki faaliyetlerinin yanı sıra 96 ülkedeki yoksulların da kapısını çalarakramazan bereketini ulaştıracak.  

Ayrıca İHH, Türkiye'de yaşayan yardımseverlerin zekat, sadaka, fitre ve bağışlarını savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine elden ulaştıracak. 

Yardımseverler, ramazan boyunca İHH'nın "kumanya paketi", "gezici aş evi", "yetimlere bayramlık hediye" "ramazan çocuk paketi", "gıda bankacılığı" gibi faaliyetleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşabilecek. 

Türk Kızılayı 12 aşevi ile hizmet verecek 

Türk Kızılay'ı bu ramazanda da ihtiyaç sahipleriyle hayırseverleri buluşturacak, ülke çapında faaliyet gösteren 12 aşevi ile ramazan ayında iftar sofraları kuracak. Aşevlerine gelemeyen, dışarı çıkamayacak durumda olan yaşlı ve hastalar için ise yemekleri Türk Kızılayı tarafından özel sefer taslarında evlerine kadar götürülecek. 

İhtiyaç duyulan farklı ülke ve bölgelerde de yardım çalışmalarına devam eden Türk Kızılay'ı, Somali, Nepal, Gazze, Bangladeş, Irak ve Suriye'nin de aralarında bulunduğu ülkelerde iftar sofraları kuracak. Hayırseverler ise tüm operatörlerden "2868" numaralı hatta boş mesaj atarak 10 liralık bağış yapabilecek.

Cansuyu Derneği, ramazan boyunca iftar programları ile muhtaç ailelere gıda kolisi yardımında bulunacak. Dernek ayrıca susuzluk yaşanan bölgelerde de su kuyuları açtıracak. 

"Kazancımız, Allah için verdiğimizdir" sloganını kullanan Cansuyu Derneği, 81 ildeki iftar programlarının yanı sıra 35 ülkeye de yardım malzemesi ulaştıracak. 

Dernek, Kudüs, Gazze ve Lübnan Filistin kampları ile iç savaş nedeniyle büyük acılar çeken Suriye başta olmak üzere Somali, Kenya, Nepal, Nijer, Mali, Burkina Faso, Kamerun, Çad, Arakan, Filistin, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Bangladeş'in de aralarında yer aldığı ülkelerde ramazan  organizasyonu gerçekleştirecek.

Ülke genelinde yetim çocukları iftar sofralarında buluşturacak olan Deniz Feneri Derneği, 20 ülkede iftar sofraları kuracak. Sadakataşı Derneği ise bu yıl da Türkiye'nin yanı sıra 25 ülkede kumanya dağıtımı, iftar yemeği ikramları ve bayramlık hediyelerle binlerce kapıyı çalacak. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.