'Yardım için görmek şart mı' kampanyası başladı

'Yardım için görmek şart mı' kampanyası başladı

BM'ye göre en az 2 milyon 300 bin kişinin acil yardıma muhtaç olduğu Orta Afrika için İDSB çatısı altında yapılan istişare toplantıları sonucunda ortak hareket kararı alan 16 STK 'Yardım İçin Görmek Şart mı' kampanyası dahilinde ilk olarak iki kargo uçağı

BM'ye göre, 2013 Aralık ayından bu yana en az 150 bin Müslüman Orta Afrika Cumhuriyeti'ni terk etmek zorunda kaldı. 800 bin kişi evlerini terk ederek kırsalda hiçbir şeyi olmadan yaşamaya çalışıyor. 2 milyon 300 bin kişi acil yardıma muhtaç. Medyada gündemde yer bulamayan bu katliamın yaralarını sarmak ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürmek için Türk STK'ları bölgede çalışmalarını sürdürüyor

İDSB çatısı altında yürütülen istişare toplantıları sonucunda bölgeye yardım götürülmesi ve ihtiyaçların karşılanması için ortak hareket kararı alan 16 STK, AFAD desteği ile bölgeye ulaşacak.

Afad, Türk Kızılayı, AID, Beşir Derneği, Cansuyu, Deniz Feneri, Diyanet Vakfı, Dost Eli, Hayrat Yardım, İHH, İyilikder, Kimse Yok mu, Memur Sen, Sadakataşı, Şifa Platformu, Yardım Eli ve Yeryüzü Doktorları Dernekleri toplamda 2 milyon TL yardım malzemesini bölgeye ulaştıracaklar.

İDSB çatısı altında kampanyanın yine tek imaj ve sloganla yürütülmesi kararı alındı. daha önce benzer bir kampanya Suriye için 'Sana İhtiyacım Var' adı altında yapılmış büyük yankı uyandırmıştı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.