Yardım Bekleyen Suriyelilerin Umudu: Cilvegözü

Yardım Bekleyen Suriyelilerin Umudu: Cilvegözü

Yardım Bekleyen Suriyelilerin Umudu: Cilvegözü

İç savaş nedeniyle zor durumda bulunan Suriyelilere yardım taşıyan tırlar, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçerek, ara bölgede yüklerini Suriye tırlarına boşaltıyor Sınır kapısından, son 5 ayda 4 bini yardım malzemesi taşıyan 30 bin tır ara bölgeye geçiş yaptı.

Suriye tarafındaki olaylar nedeniyle zaman zaman geçici olarak kapatılan Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan ara bölgeye tırların geçişi sürüyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle zor durumda bulunan Suriyelilere yardım malzemesi ulaştıran tırlar, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçerek ara bölgede yüklerini Suriye plakalı tırlara boşaltıyor. Sınır kapısından son 5 ayda 4 bini yardım malzemesi taşıyan 30 bin tır ara bölgeye geçiş yaptı.

Suriye'de iç savaşın devam etmesi nedeniyle, ulusal ve uluslararası alanda faaliyetlerini sürdüren yardım kuruluşlarının hazırladığı yardım malzemeleri, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan ülkenin iç kesimlerine ulaştırılıyor.

Kimi zaman iç bölgelerdeki çatışmalar nedeniyle güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatılan ve bu nedenle uzun tır kuyruklarının oluştuğu kapı, bir anlamda çatışma bölgesindeki Suriyelilerin de umudu oluyor.

Dünyadan ve Türkiye'nin değişik bölgelerinden taşıdıkları yardım malzemeleri ve ticari yükleri ara bölgede Suriye tarafından gelen araçlara aktarmak için Cilvegözü Sınır Kapısına gelen tırların, kontrollü şekilde geçişi devam ediyor.

Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan her gün yaklaşık 250 tır yükünü boşaltmak için ara bölgeye geçiyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.