Yaran: Din samimiyettir

Yaran: Din samimiyettir

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in doğumu vesilesi ile birçok yerde kutlanan Kutlu Doğum Haftası, Bahçelievler’de de birçok program ile devam etti.

Bahçelievler İlçe Müftülüğü’nün düzenlediği Kutlu Doğum programına çok sayıda ilçe sakini katıldı.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’nin doğumu Bahçelievler’de kutlandı. Kutlu doğum haftasını daha bir anlamlı kılmak adına Bahçelievler Müftülüğü ile Bahçelievler Belediyesi’nin düzenlediği liseler arası kitap yarışmasında dereceye giren liselilere de ödülleri Nurettin Topçu Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kutlu Doğum programında verildi.

Gece, Murat Akbulut’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile hazırladığı “Din samimiyettir” sinevizyonu izlendi.

Gecede konuşan Bahçelievler Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, Kutlu Doğum Haftası’nın kültürümüzün sağlam bir dayanağı milletimizi aydınlığa taşıyacak sağlam bir gelenek olduğunu söyledi.

İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran ise Hz. Peygamber’in “Din nasihattir” hadis-i şerifine değindi ve nasihat kelimesinin Arapça’da bir anlamının da samimiyet olduğunu, söz konusu hadis-i şerifin “Din samimiyettir” anlamına geldiğini ifade etti.

Hz. Peygamber’in sahabesine “Din nasihattir” şeklinde buyurduğunu sahabenin ise ‘Kime karşı ya Resul’ diye sorduğunu kaydeden Doç. Dr. Yaran, “Peygamber Efendimiz, 5 madde sıralamıştır. Bunlar, Allah’a karşı samimiyet, O’nun kitabına karşı samimiyet, O’nun peygamberlerine karşı samimiyet, Müslümanların imamlarına ve Müslümanlara karşı samimiyettir” diye konuştu. Geceye, Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, din görevlileri, gazeteci-yazar Sami Özey de katıldı.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.