Yaralı leylek koruma altına alındı

Yaralı leylek koruma altına alındı

Adana’nın Kozan ilçesinde göç sırasında yüksek gerilim hattına çarparak düşüp yaralanan leylek koruma altına alındı.

Kozan Feke karayolu Horzum Yaylası’nda göç sırasında yüksek gerilim hattına çarparak yaralanan leyleğe çevredeki vatandaşlar sahip çıktı. Tedavisi yapılan leylek yetkili makamlara haber verilerek koruma altına alındı. Horzum Orman İşletme Şefliğinde muhafaza altına alınan leylek daha sonra Adana’da hayvan barınağına gönderildi.

Yaralı leyleği tedavi eden yangın söndürme işçisi Yaşar Kavuklu, “Leylek göç sırasında yüksek gerilim hattına çarparak düşmüş. Bize de Horzum’daki bir arkadaş haber verdi. Koruma altına almış. Biz de aldık buraya getirdik, Orman İşletme Binasında muhafaza ettik. Yarasını tedavi ettik ve yetkili kişilere de bildirdik” dedi.
Olaya duyarsız kalmayan ve yetkili makamlar ile görüşerek yaralı leyleğin yetkili mevkilere teslim edilmesini sağlayan Kozan İlçe Müftüsü Bilal Başoğlu ise, "Bu hayvancağızın bir hafta önce yüksek gerilim hattına çarparak düştüğünü, gözünün birisinin çıktığını, bir emekli polis memuru abimizin evinde baktığını ve uçacak hale geldiğini, zaman zaman uçarak komşuların bahçesine de girdiğini duyduk. Ama kendini korumaktan aciz ve muhtaç" dedi. 
Başoğlu şöyle devam etti:

"Bu leyleğin bana hatırlattıkları şu. Bodrum’da sahile vuran Suriyeli Aylan yavrumuzun boğularak ölmesi ve ülkemizin iki milyon Suriyeliye sahip çıkması olayı dururken bunun üzerinden ülkemizi kötülemeye çalışan bir grup insanların oluşu bir vatandaş olarak beni leyleğin bile sahiplenen, onu tedavi ettiren bir ülkenin insanları ihmal etmesi düşünülemez diye düşünüyorum. Ecdadımız zaten turnaları, leylekleri yaralı olanlarını tedavi etmek için hususi vakıflar kurmuştur.

Bu gerçekten hareketle bu hayvancağızı Adana’da hayvan barınağına intikal ettirmek üzere Av ve Yaban Hayatı Kozan Şefliğinden yetkililerin bu akşam leyleğimizi götüreceğini haber aldım. Hayvanlara merhamet etmeyen insanlara da merhamet etmez gerçeğinden hareketle yetkililere teslim edeceğiz. Yetkililer bu hayvanı tedavi edecekler ve hayvan barınağında koruma altına alacaklar." 

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.