Yaralı haldeyken canlı bombayı vurmuş

Yaralı haldeyken canlı bombayı vurmuş

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda canlı bombalardan birini vuran polisin yaşadıklarını anlattı: "Kalaşnikof ile elini kolunu sallaya sallaya gelen bir adamın karşısına tek tabanca ile çıkacak kadar cesur birisi.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırada sonrası kriz masası oluşturduklarını belirterek, “Hep birlikte operasyona en hızlı şekilde başlamak için uğraştık" dedi. Aycı, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısının ardından yaptığı açıklamada, “İletişim dilini, tüm paydaşlarla olan koordinasyonu sağlamaya çalıştık. Yurt dışındaki bazı merkezlerle bilgilendirme yaptık. Aynı şekilde tüm istasyonlarımızı taarruza geçirdik, tüm müdürlerimiz ve istasyon şeflerimizi uçaklara hakim olabilmek için istasyondaydılar. TAV ve TGS'deki arkadaşlarımızla ve emniyet ile sürekli koordineli olduk. Kriz masası kurduk" diyerek olay sonrasında alınan önlemleri anlattı.

SALDIRGANI ETKİSİZ HALE GETİREN MEMURA ÖVGÜ

Havalimanında görevli güvenlik güçlerinin saldırıyı gerçekleştiren teröristlerle kahramanca karşı koyduklarını dile getiren İlker Aycı, “Havalimanında bir sürü isimsiz kahraman vardır. Polisimiz elindeki silahıyla, kalaşnikof ile elini kolunu sallaya sallaya gelen bir adamın karşısına tek tabanca ile çıkıp, onunla müsademe edecek kadar kendisinde bu cesareti bu sorumluluğu, bu vatan sevgisini, görev sevgisini bilen bir arkadaşımız. Bu kardeşimizi hastanede ziyaret ettik. Kalaşnikof mermisi isabet etmiş. Çatışmada vurulduğunu hissetmemiş önce. Vuruşmaya devam etmiş. Sonra adamı vurarak tekrar ona sıkmak için yanına gidiyor. Gittiği yerde adam fünyesini patlatmak üzerine olduğu için olay mahallinden uzaklaşmaya çalışıyor. Bomba patladıktan sonra sanıyoruz parça menzilli bombalar bunlar, içinde misket demir parçaları ve bir sürü şeyler var. Kendisiyle konuştuk ismi Yüksel. Konuşabilecek durumda. Ama alt tarafta yaranın oluşturduğu bir sıkıntı var. Tabii üzerinden 24 saat geçtikten sonra doktorların daha iyi anlayabileceği bir noktaya gelecek. Ben kendisiyle konuştum, şoku atlatmış durumda" diye konuştu.

 

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.