Yaralı Filistinliler Türkiye'ye getiriliyor

Yaralı Filistinliler Türkiye'ye getiriliyor

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçak, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında yaralanan 33 Filistinliyi Türkiye'ye getirmek için İsrail'e gitti.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında yaralananlardan durumu ağır olanların Türkiye'de tedavi edilmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor.
 
Bu kapsamda Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçak, sabah saatlerinde Ankara'dan İsrail'e gitti. 70 - 1947 kuyruk numaralı  C-130 tipi uçak, Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı'ndan alacağı 33 Filistinli yaralıyı Türkiye'ye getirecek.
 
Güney Marmara Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlisi Op. Dr. Uğur Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UMKE'nin Gazzeli yaralıları Türkiye'ye getirmek için üçüncü kez Tel Aviv'e gittiğini söyledi.
 
Daha önceki 2 seferde 41 Gazzeli yaralının Türkiye'ye getirilmesini sağladıklarını belirten Duman, şöyle konuştu:
 
"Üçüncü operasyonda planlanmış olan 33 hastamız var. Bunların içinde 2-3 kritik hasta olabileceğini öngörüyoruz. Bunu İsrail'e indiğimiz zaman netleştirmiş olacağız. 17 personelimiz var. Yaklaşık 2 saatlik bir uçuşun ardından operasyonel sürecimiz başlayacak. Bu seferki yaralılar Afyonkarahisar'da, tanılarına göre uygun görülen hastanelerde tedavi altına alınacak."
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.