Yaraları sarmadan dönmeyecekler

Yaraları sarmadan dönmeyecekler

Facianın ardından Aile ve Sosyal Politikalar ile Sağlık Bakanlığı'nca Soma'ya gönderilen uzmanlar, aileler ve çocuklar kendilerini toparlayana kadar bölgeden ayrılmayacak.

Tüm evleri tek tek ziyaret edecek uzmanlar, madenci yakınlarını ve çocuklarına psikolojik destek verecek

Hükümet, maden faciasının ardından Soma'da yaraları sarmak için harekete geçerken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı bir eylem planı hazırladı. Eylem planı çerçevesinde Soma'da yaşayan ailelere destek olabilmek için 300 kişilik uzman havuzu oluşturuldu. Bölgedeki ailelere sosyal ve psikolojik rehabilitasyon destek verecek uzmanlar facianın yaşandığı bölgeye gönderildi.

Hayatını kaybeden şehit aileleri ve yaralanan işçilerle irtibat kurmaya başlayan uzmanlar yakınlarında bekleyenlerin de yanında olacak. Deprem afeti gibi krizlerde de görev yapan psikolog, sosyolog ve sosyal çalışmacılar, şehit yakınları ile birebir görüşerek, ailelerin ve çocukların yaraları sarılana kadar bölgeden ayrılmayacak. Bu kapsamda, sosyal ve psikolojik rehabilitasyonla ilgili görevleri üstlenen uzmanlar yaralılar, maden ocağındaki işçilerin aileleri ve şehit aileleriyle tek tek görüşmeye başladı. Uzmanlar, yaralıların ve ailelerin sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarını tespit eden ve ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalarını sürdürüyor.

REHABİLİTE EDECEKLER

Rehabilitasyon için oluşturulan 300 kişilik uzman personel, dönüşümlü olarak bölgeye gönderilecek. Psikologlar, yakınlarının ölüm haberini alanlar ile halen madenden çıkamayan akrabalarını umutla bekleyenlere de gerekli tüm desteği sağlayacak. Sosyal çalışmacılar ise ailelerin ihtiyaçlarını tespit edecek. Soma'da yaşana acılar dinene kadar rehabilitasyon çalışmaları devam edecek. Öte yandan eylem planı kapsamında bakanlık uzmanları şehit ailelerinin evlerini tek tek ziyaret edecek evdeki kişi sayısını, çocuk sayısını tespit edecek. Yetişkinlerin yanısıra çocuklara da psikolojik destek verilecek.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.